Hlavní obsah

Charitativní běh pro Vašíka

Novinky, Stanislava Dvořáková

Areál zdraví a sportu (AZAS) v Dolní Čermné připravil trasu běhu přes Červený vrch, kterého se mohou účastnit výkonní sportovci i rekreační turisté, jednotlivci i rodiny, a navíc startovným přispějí na péči pro Vašíka s nemocí motýlích křídel.

Foto: archiv AZAS

Tradiční akce 5.ročník Běhu přes Červený vrch byla vzhledem ke koronapandemii v letošním roce zrušena.

Článek

V podhůří Orlických hor v okrese Ústí nad Orlicí se na okraji městyse Dolní Čermná nachází sportovní areál s kvalitním zázemím pro trávení volného času. Nabízí mnoho možností provozování sportu i rekreace v krásném přírodním prostředí. V areálu lze strávit celý den, zahrát si minigolf, tenis, míčové hry, na multifunkční hřiště musí však být provedena předchozí rezervace.

Ze sportovních akcí se stal tradicí Běh přes Červený vrch na trasách 5 a 10 kilometrů pro dětské i dospělé závodníky, který je zároveň součástí Poháru ISCAREX. V letošním roce, tak jako všechny masové akce, musel být zrušen. Přesto připravená trasa se stala pro běžce různé výkonnosti prověrkou fyzických sil, navíc s charitativním zaměřením.

Na běh může nastoupit každý, kdo se chce třeba jen projít na zdravém vzduchu, a to kterýkoliv den od 1. června do 31. srpna, v čase od 10 do 21 hodin. Dosažený čas absolvované vybrané trasy nerozhoduje, je na účastníkovi, zda se rozhodne pro běh nebo chůzi v jakémkoliv tempu.

Trasa začíná v areálu AZAS. kde z parkoviště před chatkami je vyznačená šipkami a bílými fáborky. Dobrovolné startovné lze vložit do kasičky v restauraci Mathyss v areále nebo předat manažerce Katce Veselé. Absolvování trasy je třeba potvrdit e-mailem se jménem a příjmením účastníka na behprescervenyvrch@seznam.cz. Kdo chce, může se pochlubit časem běhu. Vítána je i fotografie, třeba u posedu. V září budou ze všech e-mailem přihlášených účastníků běhu vylosováni výherci drobných cen.

Zároveň v září bude také předána částka vybraného startovného Jiřímu a Šárce Štěpánovým z Letohradu, rodičům malého Vašíka, na jeho každodenní péči.

Vašík Štěpán se narodil 9. ledna 2020 s dědičnou nevyléčitelnou nemocí Epidermolysis bullosa congenita (EB), známou jako nemoc motýlích křídel. V současné době ji nelze zcela vyléčit, ale specializovanou lékařskou péčí se daří život nemocných s EB výrazně zlepšovat, ovšem za cenu značných finančních nákladů na ošetřovací materiál, zdravotní pomůcky a léčebné pobyty.

Četné okolní organizace se proto snaží pomoci jakoukoliv finanční částkou na jeho dlouhodobou péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám