Hlavní obsah

Cestujete z Ostravy do Košic? RegioJet začíná nabízet přímý spoj

Novinky, Lukáš Toušovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro cestující na trase Ostrava - Košice se otevírají nové možnosti komfortního cestování. Ani města Havířov, Český Těšín a Třinec nebudou ochuzena.

Foto: Lukáš Toušovský

Vlak RegioJet ve stanici Ostrava - Svinov.

Článek

Soukromý vlakový dopravce RegioJet prodlužuje jeden ze svých spojů až do Košic. První spojem pro cestující z Ostravy bude vlak IC 1003 s pravidelným odjezdem z Ostravy - Svinova v 11:07, který poprvé vyjede v sobotu 11. října. Cestujícím z Košic vlak vyjede poprvé v neděli 12. řijna s pravidelným odjezdem v 7:22 a příjezdem do Ostravy - Svinova ve 12:51 minut.

Na trase Ostrava - Košice bude vlak zastavovat v Havířově, Českém Těšíně, Třinci, Bystřici a dále Čadca, Žilina, Vrůtky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad - Tatry, Spišská Nová Ves, Kysak a Košice s pravidelným příjezdem v 16:46 minut.

Cestující se i na této lince mohou těšit na komfortní cestování a na dlouhodobě nabízené služby zdarma: Italská káva Illy, balená voda Rajec, denní tisk atd. K omezení dojde jen u WIFI připojení k internetu, které je nabízenou pouze na území České republiky. 

České dráhy nabízejí dva přímé spoje, ale brzy ráno

Pokud budete chtít z Ostravy cestovat přímým spojem, můžete si vybrat vlaky Českých drah s odjezdy ve 2:08 nebo 4:12 z Ostravy - Svinova přes Bohumín a již zmíněný RegioJet s odjezdem v 11:07. Jízdní doba obou dopravců se pohybuje okolo 5 hodin a 45 minut s minimálním rozdílem. 

Vzhledem k tomu, že spoje ČD jsou noční, lze si zakoupit místa v lůžkovém a lehátkovém voze. Rezervace v lehátkovém čtyřmístném oddíle je za 256 Kč a v šestimístném oddíle si cestující připlatí 170 Kč. Za lůžkové kupé si cestující připlatí více, a to částkou 341 Kč. Rezervace v lůžkovém prostoru se ovšem rozděluje podle toho, zda-li jste žena či muž. Pokud by pár chtěl cestovat spolu, museli by zaplatit i rezervaci a jízdné za třetí lůžko, které by zůstalo nevyužito. Tato rezervace ovšem není povinná. 

„Ve vlacích Šírava a Excelsior jsou řazeny i vozy k sezení a místenky povinné nejsou,“ sdělila Renata Bali-Jenčíková z kontaktního centra Českých drah. 

Základní jízdné nabízí RegioJet výhodněji

Pokud vám nevadí cestování v kupé, z Ostravy - Svinova do Košic se s RegioJetem dostanete za 252 Kč. Tato cena platí i pro kreditové jízdenky. Pokud raději volíte otevřený prostor, cestující si zaplatí 425 Kč a Business kupé výjde na 510 Kč.

Pokud cestující vlastní kreditovou jízdenku, Relax a Business prostor jej výjde o desetikorunu méně. České dráhy nabízejí základní jízdné na této trase za 426 Kč. Slevu mohou uplatnit cestující vlastnící IN kartu s aplikací RAIL plus. Výše slevy se odvíjí na základě druhu této karty. 

Regiojet chystá zařadit i restaurační vůz a nové vozy ASTRA

„RegioJet připravuje pro své cestující restaurační vůz, ve kterém budou naši baristé připravovat teplá i studená jídla a nápoje,“ sdělila Petra Nováková, PR manažer společnosti RegioJet.

To ovšem není jediná novinka. RegioJet do provozu zařadí nové typy vozů. „Zároveň příští týden představíme náš zcela nový designový vagón RegioJet - ASTRA, který má mimo jiné zabudované dotykové obrazovky přímo v sedačkách. Plánujeme, že tento typ vagónu bude jezdit jak v České republice, tak i na Slovensku,“ dodala. 

Reklama

Výběr článků

Načítám