Hlavní obsah

České koledy zazní v nezvyklých úpravách

Novinky, Karel Šimr

S českou koledou kolem světa se v doprovodu Kudrna Koledbandu vydají návštěvníci Tříkrálového koncertu v evangelické modlitebně v Chrástu. Zazní při něm také stará vánoční hudba nebo lidovky.

Foto: Milan Svoboda

Vystoupení Kudrna Koledbandu v kostele na Bolevecké návsi v Plzni

Článek

Tříkrálový koncert v neděli 6. ledna zahájí v 17 hodin vystoupení místní Lidové muziky z Chrástu s vánočními lidovými písněmi. Hlouběji do historie pak posluchače doprovodí komorní pěvecký sbor De profundis zpěvem staré duchovní hudby z období Vánoc.

Druhá část večera pak přítomné zavede na cestu s koledami kolem světa. "Jedná se vlastně o mystifikaci. Hrajeme totiž české koledy, ovšem v netradičních stylových podobách. V našem podání zní jako africké nebo arabské nápěvy, jazz nebo pop," láká na neobvyklé vystoupení umělecký vedoucí a autor aranží Ivan Kudrna.

Kudrna Koledband je skupina převážně plzeňských hudebníků, která nově zpracovává tradiční odkaz českých a moravských vánočních písní a hlásá tak dobrou zprávu Vánoc z trochu jiného úhlu, než bývá zvykem.  

Akce bude zároveň poslední příležitostí shlédnout na faře výstavu domácích betlémů - ty nejstarší papírové od našich prababiček ze začátku 20. století i nejnovější, například letošní tvorbu děti z místní mateřské školy.

Vstupné na koncert je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám