Hlavní obsah

Bohumínští tanečníci excelovali na mistrovství světa v show dance

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul mistra světa, vicemistra a několik nádherných finálových umístění – to jsou úžasné výsledky bohumínských tanečníků, kteří ve dnech 20. až 24. listopadu reprezentovali Českou republiku na mistrovství světa v show dance 2017.

Foto: Archiv Radost Impuls Bohumín
Článek

V Sachsen aréně v německé Riese se sjelo přes 3000 tanečníků z 33 zemí světa a pěti kontinentů. Českou republiku reprezentovali tanečníci z klubů Radost & Impuls Bohumín, Akcent Ostrava, R.A. K. Beroun a Mirákl.

Nejlepších výsledků dosáhli právě bohumínští tanečníci. Těch na šampionát odjelo 50 s celkem 15 choreografiemi a nákladním autem po vrch zaplněným kulisami.

„Nejkrásnější medaile vybojovali naši nejmladší tanečníci v dětské věkové kategorii 8 až 11 let – desetiletý Vašek Zembinský se se svým sólem stal mistrem světa a společně s jedenáctiletou Pavlínou Suchánkovou vybojovali druhé místo i s duetem. A dařilo se i dětské formaci Aghata Christie napsala, která se jako jediná z českých formací dostala až do finále a skončila na nádherném 4. místě, a to v opravdu velmi silné konkurenci ruských, polských a běloruských formací,“ hlásí hlavní trenérka Lenka Krčová.

„Za úžasný výsledek považujeme také deváté místo juniorské sólistky Elen Šnoblové a šesté místo juniorského dueta Elen Šnoblové a Natálie Bezecné. A mezi šest nejlepších formací světa se probojovala i juniorská formace Sláva po životě, která obsadila 4. místo. Jsou to naprosto úžasné výsledky!“ informovala.

Mistrovství světa je pro tanečníky nejvyšší možnou dosaženou metou, a tak se všechny kluby již několik týdnů intenzivně na tento šampionát připravují a připravovali se i v Bohumíně. „Vzhledem k tomu, že jsme se chystali nejen na šampionát v show dance, ale i na mistrovství světa v jazz a modern dance, na které odjíždíme už 4. prosince, trénovali jsme opravdu intenzivně,“ říká Lenka Krčová. 

Bohumínští tanečníci si letos cestu do německé Riesy zpestřili návštěvnou zámku Moritzburg, který stojí nedaleko Drážďan a natáčela se zde jedna z nejoblíbenějších pohádek – Tři oříšky pro Popelku.

V zámku byla nově instalována velmi krásná interaktivní výstava na téma tohoto pohádkového příběhu. Děti si tak mohly prohlédnout nejrůznější rekvizity, kostýmy a zjistit podrobnosti z natáčení. Vyzkoušet si mohly stříhání filmu, hudby a pomocí kouzelných oříšků měnily i konce různých scén. Na zámeckém schodišti našly dokonce zapomenutý Popelčin střevíc.

A jaká přání se po odchodu bohumínských tanečníků objevila na „zdi přání“ v tomto zámku? Všechna byla takřka stejná: Ať se nám daří v Riese! Bylo jich tam tolik, že i organizátoři výstavy se ptali, co se v té Riese bude dít? A přání se splnila. Bohumínští tanečníci byli v Riese více než úspěšní!

„Jsme šťastni, že se nám dařilo. Každou tuto velkou soutěž provází obrovská nervozita, zvlášť v tak kvalitní konkurenci. A proto bych chtěla poděkovat nejen tanečníkům za skvělé výkony, ale také organizačnímu týmu TS Radost & Impuls Bohumín a našemu fan klubu. Největší poděkování patří městu Bohumín, které poskytlo finanční dotaci na dopravu na světové šampionáty,“ dodala Lenka Krčová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám