Hlavní obsah

Bohumínští dobrovolní hasiči slaví 140. výročí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. srpna oslaví dobrovolní hasiči ve Starém Bohumíně 140. narozeniny. Obyvatelé Bohumína tuto událost mohou společně s hasiči oslavit také, je totiž připraven zajímavý program.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Oslavy začínají ve 14 hodin na náměstí Svobody ve Starém Bohumíně. Obyvatelé se mohou těšit na ukázky hasičské, vojenské i policejní techniky a ukázky práce Českého červeného kříže.

"Návštěvníkům předvedeme asi hodinovou ukázku z hasičských zásahů. Rádi bychom jim demonstrovali, jak vypadal hasičský zákrok kdysi a jak vypadá dnes s moderní technikou, takže určitě se bude na co dívat. Kromě zásahu při simulovaném požáru lidem ukážeme, jak vypadá v praxi vyproštění z havarovaného vozidla," prozradil velitel starobohumínských dobrovolných hasičů Jan Hanusek.

Celý program se poté přesune do areálu hasičské zbrojnice, kde hasiči veřejnost provedou svou novou "hasičárnou". K vidění zde budou dobové fotografie, historické předměty i současná hasičská technika. Děti pak potěší soutěže a hudba. 

Reklama

Výběr článků

Načítám