Hlavní obsah

Bohumínské školy zvou na prohlídky, chystají i akce pro budoucí prvňáčky

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První měsíce nového roku patří v bohumínských školách tradičním dnům otevřených dveří. Některé už je mají za sebou, jiné právě finišují s jejich přípravou. Na návštěvníky čeká slavnostní zahájení výuky v nových učebnách, workshopy i konzultace s pedagogy. Školy připravují i akce pro prvňáčky.

Foto: Pavel Čempěl

Bohumínské školy chystají i speciální akce pro budoucí prvňáčky.

Článek

Brány školní budovy otevře tento týden Gymnázium Františka Živného v Bohumíně. V sobotu 18. ledna od 9 do 12 hodin si mohou zájemci o studium prohlédnout například biologickou či fyzikální laboratoř, jazykové učebny či multimediální sál. V laboratoři chemie si vyzkoušejí atraktivní pokusy.

Nasát atmosféru vzdělávání školou povinných dětí může veřejnost v hlavní budově Benešovy základní školy, a to v úterý 11. února od 15 do 17:30 hodin.

„Na návštěvníky čeká prohlídka všech prostor naší školy. Chystáme slavnostní otevření nových učeben, které jsme dokončili a díky nimž mají děti modernější a příjemnější zázemí pro vzdělávání,“ uvedla ředitelka Barbora Bolcarovičová s tím, že na programu budou i společné třídní aktivity rodičů s žáky.

Březen je na bohumínských základních školách vyhrazený budoucím prvňáčkům. V základní škole Čs. armády je uvítají 10. března od 16 hodin na akci Budu školákem. Děti se seznámí se školním prostředím i pedagožkami, něco si vyrobí a odnesou si malý dárek. Rodiče se dozví bližší informace o výuce i fungování družiny. Na nové tváře se těší i v Bezručově základní škole. Akce Hrajeme si na školu tady začíná v úterý 17. března v 15 hodin a je určena právě předškolákům.

Masarykova základní škola plánuje den otevřených dveří v pátek 20. března od 9 do 16 hodin.

„V naší mateřince ve Smetanově ulici už teď běží projekt Těšíme se do školy. Jedná se o pravidelné setkávání předškoláků v počítačové učebně u výukových programů zaměřených na logické myšlení. Děti z mateřské školy ve Starém Bohumíně hravou formou poznávají školní prostředí a v místní malotřídce se věnují předškolní přípravě,“ řekl ředitel Miroslav Rosík s tím, že u samotného zápisu do první třídy mohou rodiče přihlašovat své děti do kroužku Předškolák, který odstartuje v dubnu. Pět lekcí absolvují pod vedením pedagogů, kteří budou jejich třídními.

Přípravný blok nazvaný Škola nanečisto pořádá i Benešova základní škola. Uskuteční se ve čtyřech termínech od 27. února do 19. března v bývalé polské škole v Masarykově ulici. Děti si zde vyzkouší práci ve třídě i v lavicích.

Rodiče předškoláků mohou aktuálně využít i odbornou pedagogickou konzultaci týkající se zápisu a nástupu do první třídy, kterou ve středu 29. ledna pořádá od 14 do 15:15 hodin Centrum pro rodiny Bobeš. Zápisy do prvních tříd v Bohumíně jsou letos stanoveny na středu 1. dubna, přičemž v Masarykově a Benešově základní škole budou probíhat ještě následující den. Naopak ve Skřečoni a Pudlově se zápis uskuteční pouze ve čtvrtek 2. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám