Hlavní obsah

Běžci se mohou registrovat do tradičního závodu továrním areálem

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavit se na start běžeckého závodu po boku olympijského triatlonisty či některého z hokejistů HC PSG Zlín, budou mít možnost účastníci III. ročníku Kovářské pětky. Závod se koná v areálu Baťových závodů ve Zlíně v sobotu 3. října a je již tradiční součástí Dnů řemesel.

Foto: Kovárna VIVA
Článek

Start a cíl jsou na ulici Vavrečkova před budovou č. 72. Hlavní závod na 5 km startuje ve 14 hodin a od letošního ročníku je součástí seriálu Běhy Zlín. Zúčastnit se mohou i děti, pro které jsou vypsány speciální kategorie. Mezi závodníky nebude chybět ani loňský vítěz, mistr ČR v olympijském triatlonu Jan Čelůstka. Nově přislíbili vyslat svého zástupce i zlínští extraligoví hokejisté.

„Očekáváme účast okolo 250 závodníků, z toho asi 100 dětí. To je oproti minulému ročníku dvojnásobně více,“ uvedl za pořadatele Zbyněk Rozsypal, předseda představenstva Kovárny VIVA.

Záštitu nad akcí převzala europoslankyně Martina Dlabajová, které také odstartuje hlavní závod.

Pořadatelé doporučují registraci předem na http://viva.formees.cz/f/k5/, přihlásit se je možné i přímo na místě před závodem. Startovné je zdarma.

Program závodu:

11:30 - 12:00 registrace dětských kategorií

12:10 - 13:40 závody jednotlivých dětských kategorií

11:30 - 13:15 registrace hlavního závodu

14:00 start Kovářské pětky (5000 m)

Závod se uskuteční jako součást doprovodného programu Dnů řemesel, v rámci kterého proběhnou v době od 9 do 15 hodin například exkurze do výrobních prostor kovárny, ukázky řemeslného umění mistrů kovářů, nožířů, zámečníků i dalších. Nebude chybět ani atraktivní ukázka podkování koně, soutěž ve vaření guláše a další aktivity pro děti.

Cílem projektu Dny řemesel, který realizuje Kovárna VIVA společně s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje, je ukázat perspektivu studia technických oborů a uplatnění jejich absolventů v praxi. Dny řemesel probíhají ve Zlíně v bývalém baťovském areálu od 1. do 3. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám