Hlavní obsah

Barevný minivolejbal opět po roce v Týništi

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za krásného počasí se v neděli 22. května konal na stadionu v Týništi nad Orlicí turnaj v barevném minivolejbalu. Na šesti hřištích se utkalo celkem 42 týmů ve čtyřech věkových kategoriích. Turnaj pořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Sportovním klubem Týniště nad Orlicí.

Foto: Eva Jenčíková

Závěrečné vyhlášení na Závěrečné.

Článek

Barevný minivolejbal je vymyšlen pro všechny věkové kategorie, takže se do hry mohou zapojit už i šestileté děti. Ty hrají ve dvojicích tzv. žlutý minivolejbal a míč ve vymezeném hřišti jen chytají a házejí, čímž ale získávají správné návyky pro další volejbalový vývoj.

V oranžovém minivolejbalu hrají děti z 2. a 3. třídy a míč odbíjí prsty po vlastním nadhozu. Technicky poměrně náročný je červený minivolejbal, který je již plynulý, bez chytání. Děti si mohou míč odbít nad sebe a poté spoluhráči, tady se již také uplatní spodní podání.

V modrém minivolejbalu hrají na zmenšeném hřišti 3 hráči a mohou využít všechny volejbalové údery, tedy i bagr, smeč či blok. Díky malému počtu hráčů na hřišti jsou všichni v častém kontaktu s míčem a to je u dětí to nejpodstatnější.

Na tradiční turnaj do Týniště se sjelo přes 110 dětí, kromě domácích také z Kvasin, Rychnova, České Skalice a hlavně z Hradce Králové (Pouchov, Kukleny, Slavia, DDM Sion). Kromě trenérů přijelo také spousta rodičů, takže o diváky rozhodně nouze nebyla.

V nejmladší kategorii zvítězili domácí Citrónci, před kluky z VK Sportu A a B Rychnov. Oranžové vítězství získaly po dlouhých bojích Kvasiny A, druzí byly Kvasiny B a na třetím místě Slavia Hradec Králové C. V červeném minivolejbalu si nejlépe vedl tým VK Sport Rychnov, na druhém místě skončili Jahůdky z Týniště a na třetím místě se umístilo Ruchadlo Zájezd A z České Skalice.

V nejvíce obsazené kategorii, v modrém mini, vyhrál tým Kvasin, před děvčaty ze Slavia Hradec Králové B a na bronzový stupínek vystoupalo DDM Týniště a jejich tým Blumy.

Vše probíhalo podle plánu, žádné časové prodlevy a zdržování, takže byl turnaj po druhé hodině odpolední slavnostně zakončen. Na předávání cen se dostavil i krajský radní pro dopravu Ing. Karel Janeček, který věnoval sponzorský dar. Cenami přispěli i někteří rodiče, a tak si malí sportovci odnášeli nejen něco dobrého, ale také něco na památku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám