Hlavní obsah

Amazon navštívil René Nekuda, autor dětského bestselleru

Novinky, Markéta Hellingerová

U příležitosti Mezinárodního dne dětské knihy uspořádala společnost Amazon další ze série tematických prohlídek svého distribučního centra v Dobrovízi. Součástí prohlídky byla návštěva spisovatele Reného Nekudy, který formou interaktivní přednášky představil dětem svou knihu Příběhostroj.

Foto: Amazon

René Nekuda

Článek

Prohlídky se zúčastnily děti ze Základní školy Středokluky. Měly možnost poznat, co se stane po kliknutí na tlačítko „objednat“ na stránkách www.amazon.com/de a jakou cestu balík z Amazonu absolvuje, než se dostane k zákazníkovi domů. Prohlídka byla zakončena povídáním Reného Nekudy s dětmi. Každé z nich bylo obdarováno interaktivní knížkou Příběhostroj, se kterou mohly v průběhu přednášky přímo pracovat.

„Není to jen kniha pro děti. Je to o tom dělat věci společně s rodinou a tvořit příběhy, které se zachovají napříč generacemi. Jsem rád, že se tento koncept dětem líbil a že si dnešní dopoledne užily. Já jsem si to taky moc užil,“ řekl spisovatel René Nekuda. Cílem bylo upozornit na důležitost rozvoje fantazie v dětském věku a na zvyšující se kvalitu dětské literatury v České republice.

„Moc se mi líbí forma pracovní činnosti, kterou obsahuje kniha Příběhostroj. Fantazie, kterou děti používají při jejím čtení, jim moc pomáhá v dalším rozvoji. Jsem rád, že jsem se mohl s touto knihou seznámit. Určitě ji budu ve svých hodinách dále používat,“ uvedl Karel Musch, učitel ZŠ Středokluky.

Miroslava Jozová, CEE PR manažer Amazonu dodala: „Tematické prohlídky sklízí velký úspěch. Přišlo za námi plno dětí, že se jim návštěva Reného Nekudy v Amazonu moc líbila. Motivuje nás to prohlídky dále vylepšovat.“

Veřejné prohlídky realizuje Amazon v českém distribučním centru v Dobrovízi již pět let. Od té doby vidělo jedno z nejmodernějších logistických pracovišť přes 4000 lidí. Vzhledem k jejich velkému úspěchu nabízí letos více termínů, prohlídky rozšiřuje na dvě denně, pět dní v týdnu. Zájemci se mohou na prohlídku distribučního centra Amazonu v Dobrovízi přihlásit zdarma na www.amazon.de/prohlidky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám