Hlavní obsah

Tipy na dárky, které potěší a druhým pomohou

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potěšit druhé můžete i dárky s přidanou hodnotou. Dobré skutky k vánočnímu času patří, tak proč nepomoci i těm, kteří nemají to štěstí a nějakým způsobem ve svém životě strádají.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční dárky, které pomohou

Článek

Na trhu je spousta věcí, z jejichž prodeje putují peníze na konkrétní charitativní projekt. Podívejte se s námi na několik z nich.

Foto: Tam & zpět

Pětiletý deník Tam & zpět. Koupí vánoční limitované edice přispějete 100 Kč seniorům v domovech. Dostupný ve dvou velikostech. Cena od 1098 Kč

Foto: archív nadace

Lepší škola - tímto dárkem přispějete na lepší školy v Česku. Někde díky vám podpoříme učitele v jejich rozvoji formou semináře, jinde pomůže přednáška pamětníka nebo film o ochraně přírody, Skutečný dárek.cz 1000 Kč

Foto: archív nadace

Teribear Náramek byRenata, trendy kousek s originálním designem pro každou ruku v zlatočerném provedení, 199; Hrnek velký - kvalitní porcelánový hrnek s medvídkem o objemu 510 ml, 329 Kč; Medvídek Teribear, plyšák, 299 Kč; Ponožky Teribear, 199 Kč

Foto: https://www.facebook.com/KORUNKAPOMAHA/

Plecháčky Korunka pomáhá - pomáhají Korunce Luhačovice a Korunce Velké Losiny, jež pomáhají dětem a rodinám v těžké životní situaci. Lze koupit na recepcích hotelů Royal Spa v Luhačovicích či v květinářství Halky Adamové ve Zlíně, 250 Kč.

Foto: patrondeti.cz

Dobrošeky pro lepší dětství - lze koupit i darovat online, nebo si je poslat do e-mailu a vytisknout jako dárek. Každý obdarovaný si pak na webu Patron dětí vybere dětský příběh, který mu bude nejbližší a na který svým dobrošekem přispěje, od 100 Kč.

Foto: https://shop.elpida.cz

Ponožky od babičky - Do postele pro holky. Ponožky plete více než 200 babiček z celé České republiky. Jejich koupí podpoříte nejen samotné pletařky, ale také aktivity pro seniory v kulturně vzdělávacím Centru Elpida, 349 Kč.

Foto: Sportovní klub vozíčkářů Praha

Sport handicapovaných je bohužel finančně velmi náročný. Největší položky v rozpočtu klubu jsou náklady spojené se zajištěním instruktorů a osobních asistentů a nákup speciálních a drahých sportovních pomůcek. Sport je přitom pro lidi na vozíku velmi důležitý. Podpořit aktivní sportovce můžete na transparentní účet veřejné sbírky č. 2600062191/2010. Více na www.spojenci.cz.

Foto: archív firmy

Amazons Gym Radky Vandasové charitativní kalendář 2020 - ženy, které se snaží společně překonávat vlastní limity nafotily kalendář, jehož výtěžek poputuje prostřednictvím Konta bariéry třem konkrétním příběhům, 500 Kč

Foto: archív firmy

Kniha Gump - pes, který naučil lidi žít - vypráví příběhy týraných a opuštěných psů a zároveň mnohým z nich pomáhá. Výtěžek z knihy putuje na Azyl Tylda, Srdeční záležitosti nebo Pro psí voči, jež pomáhají těmto psům, Knihy Dobrovský 249 Kč

Foto: https://shop.zivotdetem.cz

Vánoční album Srdci blíž - nazpívali Petr Kolář, Kamil Střihavka, Václav Noid Bárta, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, Lešek Semelka, Vilém Čok a další, 40 Kč; Magnetky se zvířátky, od 25 Kč; Ručně vyráběná svíčka se třpytkami - růžová-hranol, 122 Kč

Foto: https://proradost.dobryandel.cz

Decentní Andělský zápisník potěší každého milovníka kvalitních bloků. Díky univerzálnímu nedatovanému zpracování s tečkami se hodí jak na nákupní seznam, tak skicu vašeho nejnovějšího nápadu, Dobrý anděl 329 Kč

Foto: https://www.debra-cz.org/dobrocinny-eshop

Triko Na dotek má švy na líci. Protože lidem s nemocí motýlích křídel může i šev na oblečení způsobit velkou bolest. Koupí podpoříte nemocné a zároveň budete šířit osvětu vždy, když vás někdo osloví s tím, že máte triko naruby, 700 Kč.

Foto: https://www.eshop.zsalsa.cz/

#PampeliškyproAlsu - Kalendář 2020 - Hvězdy se zahalily do pampelišek, aby pomohly pacientům s vážnou nemocí ALS - neurologickým onemocněním způsobujícím postupnou degeneraci buněk, které ovládají pohyblivost svalů, 420 Kč.

Foto: https://www.eshop.zsalsa.cz

Dárkový certifikát A5 - 4 hodiny osobní asistence. Vámi věnovaný příspěvek na osobní asistenci pomůže pacientům a jejich rodinám, aby na nemoc nebyli sami. Alsa vyhledá, zajistí a uhradí osobní asistenci přímo v místě pobytu pacientů, 600 Kč.

Foto: https://www.nadacejakubavoracka.cz/kluk-puk-pomaha/

KLUK PUK pomáhá Nadaci Jakuba Voráčka získat další prostředky na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou. Zleva: Pánské triko 349 Kč; Dětský hokejový dres s podpisem Jakuba, 990 Kč

Foto: https://www.kapkanadeje.cz/pro-darce/darky-nadeje

O kapku lepší ponožky - jedinečná kolekce českých ponožek V PÁRU, jež přesně odráží to, jaká Kapka naděje je. Kdykoli zujete boty, budete mít na očích decentní logo Kapky naděje, aby vám připomínalo, že děláte správné věci, 250 Kč.

Foto: luciebila.com

Šťastný růženec - nerez ocel, kámen howlit. Zakoupením tohoto vlastnoručně vyrobeného růžence přispíváte na charitativní aktivity Lucie Bílé, 500 Kč.

Foto: archív nadace

Sazenice stromků - až stromky vyrostou, pomohou zadržovat v krajině vodu, zabrání erozi půdy z políček farmářů a poskytnou obživu rodinám na chudém venkově, Skutečný dárek.cz 300 Kč.

Foto: www.noclezenka.cz

Zakoupením Nocleženky v hodnotě 100 Kč podpoříte konkrétního člověka bez domova, který tak bude moci díky vašemu daru strávit noc v teple v noclehárně Armády spásy.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Výběr článků

Načítám