Hlavní obsah

Ti to umí pořádně rozsvítit! Výzdoba ulice pomáhá každý rok dobré věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční výzdoba domů v jedné z ulic anglického Leedsu je potěchou pro oči kolemjdoucích. Nejvděčnějšími diváky jsou samozřejmě děti, dobrou náladu však udělá i nejednomu dospělému. Navíc každoročně pomáhá získávat peníze na charitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Leedsu opět rozsvítili své vánočně nazdobené domyVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Slavnostní rozsvícení vánoční výzdoby v ulici Stone Brig Lane v Leedsu v  Západním Yorkshiru má svou dlouholetou tradici. Přerušila ji až loňská vlna pandemie.

Letos se k rozsvěcení vánočních světel místní obyvatelé s nadšením vrátili, a tak mohli elf, Santa a medvědovitě vyhlížející sob za společného odpočítávání všech přítomných zahájit i letošní ročník akce.

Bohatě nasvícené domky, některé s neméně bohatě dekorovanými předzahrádkami, udivují svou nápaditostí a někdy i vtipností. Ze záběrů, které přinesla agentura AP, je cítit radost místních, že se opět mohou společně setkat a popovídat si a třeba si i pochválit svá díla.

Vánoční dekorace ze šišek jako ozdoba na okno i stromeček

Zahrada

Zdejší vánoční výzdoba, jakkoli inspirovaná moderními motivy, se svou podstatou vrací k původnímu duchovnímu odkazu Vánoc. K myšlence pospolitosti a vzájemné pomoci. Proto je zde zvykem, že kolemjdoucí se nejenom pokochají pohledem na blikající hvězdy, sněhuláčky, soby apod., ale také přispějí do sbírky. Peníze z ní putují každý rok na jiný charitativní účel, vždy ale pomoc získá někdo z okolí.

A návštěvníci Stone Brig Lane umějí být štědří. Poslední sbírka, pořádaná v roce 2019, vynesla 12 tisíc liber, což je 358 tisíc korun.

Foto: Newsflare, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Leedsu opět rozsvítili své vánočně nazdobené domy.

Anketa

Přispíváte v adventním časem na charitu?
Ano, pravidelně.
42,8 %
Někdy ano.
17,6 %
Občas přispívám, ale jestli je to zrovna před Vánocemi, to si už nevybavuji.
9 %
Nevzpomínám si.
2,8 %
Ne.
27,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 432 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související články

Při balení dárků nezapomeňte na detaily

Do papíru, celofánu nebo krásné látky balíme dárek vždy s láskou a fantazií. Spoléháme na kvalitní materiály a snadno pozměnitelné varianty, které využijeme...

Výběr článků

Načítám