Hlavní obsah

Vánoční dekorace ze šišek jako ozdoba na okno i stromeček

Novinky, L. Horeličanová, časopis Flóra na zahradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se celá domácnost naplní nezvyklým ruchem, ve vzduchu je cítit vanilka a skořice, znamená to, že se blíží Vánoce. Probuďte svou tvořivost a zkuste si udělat vlastní vánoční ozdoby.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Kulaté ozdoby. Zkrášlí holé větve i vánoční stromeček. Stačí hustě polepit polystyrenové koule a zavěsit.

Článek

Pro každý druh jehličnaté dřeviny je typický jiný druh šišky. Na procházce v lese jich najdete několik. Všechny jsou výborným materiálem pro aranžování vánočních dekorací, lze z nich dělat dokonce i ozdoby. Přírodní materiál je velmi oblíbený a dokáže nadchnout skoro každého.

Význam a tradice adventu

Vánoce

Aby šišky získaly mrazivý nádech, nabarvěte je na bílo. Nám se osvědčila barva ve spreji. Chcete-li, aby vypadaly jako zasněžené, použijte granulovaný sprej. Důležité při výrobě ozdob je také očko na uchycení. Můžete použít nit nebo tenký drátek. V obchodech s aranžérskými potřebami najdete drátky různých barev, které vůbec nepůsobí rušivě. Dobře se s nimi pracuje a na rozdíl od nití jsou mnohem pevnější, což jistě oceníte při zdobení stromku.

Tak si připravíte základ na ozdoby ze šišek. Další postup už závisí na vaší fantazii nebo na fantazii vašich dětí. Stačí jim dát do ruky štětce, barvy, lepidlo, korálky, flitry, barevné stužky a podobně. Pokud byste na něco zapomněli, určitě vám to rády připomenou.

Vánoční zvyky a tradice, které navodí tu pravou sváteční atmosféru

Vánoce
Jak na to
Budete potřebovat šišky, stužky pestrých barev, korálky, aranžérský drát, barvu a lepidlo.
K dosažení mrazivého vzhledu použijte bílý sprej. Použijete-li granulovaný, šišky budou vypadat jako zasněžené.
Barevné stužky můžete připevnit na šišku pomocí lepicí pistole.
Na zavěšení použijte nit nebo tenký drátek.
Korálky navlékejte na drátek.
Případně je nalepte přímo na šišku.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční dekorace inspirovaná přírodou

Vánoční svátky se blíží a spolu s nimi i naše snaha vyzdobit si domov. Pokud rádi tvoříte a dělá vám radost vlastnoručně vyrobená vánoční dekorace, nechte...

Výběr článků

Načítám