Hlavní obsah

Termíny vánočních svátků a prázdnin v roce 2023

Novinky, Richard Sůsa

Vánoce patří mezi nejoblíbenější svátky v roce. Pro děti představují nejen očekávání dárků pod stromečkem, ale také nejdelší prázdniny v probíhající výuce. Na jaké dny připadají svátky v roce 2023?

Foto: Novinky

Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí v listopadu 2020

Článek

Vánoce a Nový rok

Štědrý den 24. prosince letos vychází na neděli, následné dva svátky vánoční tedy připadají na pondělí a úterý. Pracující tudíž čekají v následujícím týdnu jen 3 pracovní dny.

Na pondělí pak připadá 1. leden. Vstup do nového roku a výročí vzniku České republiky v roce 1993 tak oslavíme v noci z neděle na pondělí. Jelikož je 1. leden státním svátkem, do práce se v roce 2024 vrátíme v úterý 2. ledna.

Vánoční zvyky a tradice, které navodí tu pravou sváteční atmosféru

Vánoce

Školní prázdniny

Pro studenty často nejvýznamnější složka školního roku. Standardní prázdniny probíhají od soboty 23. prosince 2023 do úterý 2. ledna 2024, výuka bude pokračovat od středy 3. ledna. Ředitelé ale mohou využít i tzv. ředitelská volna a prázdniny školákům prodloužit.

Vánoce a jejich historie. Původ a proč se slaví

Vánoce

Vánoce 2024

Pro plánování budoucí dovolené se hodí mít přehled, jak svátky vycházejí příště. Díky svátkům si volno v jinak pracovních dnech užijeme o všech třech po sobě jdoucích svátcích. 24. 12. vyjde na úterý, 25. 12. na středu a 26. 12. na čtvrtek.

Kdo nosí dárky po světě? Santa Claus, koně i čarodějnice

Vánoce

Jak se slaví Vánoce ve světě

Vánoce

Reklama

Související témata:
Vánoční prázdniny

Výběr článků

Načítám