Hlavní obsah
Fitness pistáciové kuličky Foto: Biolist, Biozebra

Recepty na nepečené cukroví, které připraví snadno a rychle i začátečník

Když není času nazbyt, na řadu přichází nepečené cukroví, které zvládnou úplně všichni, navíc k jeho přípravě často nejsou zapotřebí žádné speciální suroviny. Máme pro vás 8 tipů na klasické i zdravější varianty.

Fitness pistáciové kuličky Foto: Biolist, Biozebra
Recepty na nepečené cukroví, které připraví snadno a rychle i začátečník

Fitness pistáciové kuličky

INGREDIENCE
  • 200 g sušených datlí bez pecek
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 g bio nesolených pistácií (vyloupaných)

POSTUP:

  • Nasekejte pistácie najemno a odložte je stranou.
  • Vypeckované datle rozmixujte společně s mandlemi a kakaem.
  • Lehce navlhčenýma rukama tvarujte kuličky, které obalte v připravených pistáciích.

Marcipánové kuličky

Foto: Vánoční kuchařka pro kluky a holky, Svatava Vašková, Fragment

INGREDIENCE
  • 200 g pravého marcipánu
  • asi 20 mandlí
  • kakao na obalení

POSTUP:

  • Pokud máte mandle neoloupané (mají hnědou slupku), tak je dejte do mističky a zalijte vroucí vodou.
  • Nechte je louhovat asi 10 minut, pak vodu slijte a jednotlivé mandle svlékněte z hnědé slupky.
  • Marcipán rozdělte na stejné části.
  • Do každé zabalte jednu mandličku, utvořte kuličku a obalte ji v kakau.
  • Hotové kuličky dejte do papírového košíčku.

Kuličky ze sušeného ovoce

Foto: Vánoční kuchařka pro kluky a holky, Svatava Vašková, Fragment

INGREDIENCE
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku sušených datlí
  • 1/3 hrnku sušených brusinek
  • 1/3 hrnku mandlí
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • javorový sirup

POSTUP:

  • Nejprve nasekejte najemno datle, brusinky, mandle (v kutru).
  • Tuto směs nasypte do misky a přidejte ovesné vločky a strouhaný kokos.
  • Vše smíchejte, nakonec přidávejte po lžících javorový sirup, aby vznikla hmota, ze které půjdou dělat kuličky.
  • Ty vkládejte do papírových košíčků a nechte je proležet a ztuhnout.

Nepečené perníkové kuličky

Foto: Tescorecepty.cz

INGREDIENCE
  • 200 g kupovaných perníčků (na strouhání)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 100 g čokolády na vaření
  • 40 g marmelády

POSTUP:

  • Perníčky nakrájejte na malé kostičky.
  • Část můžete i nastrouhat, kuličky potom budou lépe držet.
  • K perníčkům vmíchejte strouhaný kokos, nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Vlijte ji do směsi a přimíchejte marmeládu.
  • Hmotu propracujte a rukama tvořte kuličky.
  • Hotové obalte v kokosu.

 Nepečené kuličky z margotky (40 kusů)

Nepečené kuličky z margotky

Foto: archív Orion

INGREDIENCE
  • 100 g cukru krupice
  • 4 tyčinky Orion Margot
  • 200 g sušeného polotučného mléka
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 ml vody
  • 125 g másla
  • 40 lískových oříšků
  • strouhaný kokos na obalení

POSTUP:

  • Máslo a cukr rozpustíme ve vodě.
  • Pak přidáme sušené mléko, kokos i rozdrobené tyčinky a mícháme, až vznikne tužší lepivá hmota.
  • Bude-li třeba, zahustíme ji ještě kokosem. Pak těsto necháme trochu zchladnout.
  • Do dlaní vezmeme kousek sladké hmoty, zabalíme do ní lískový oříšek a kuličku poválíme ve strouhaném kokosu.

Nepečené šípkové cukroví

Foto: Vitana

INGREDIENCE
  • 100 g šípkové zavařeniny
  • 200 g mandlové mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka mletého muškátového květu
  • pekanové ořechy

POSTUP:

  • Mouku smícháme se zavařeninou a vytvoříme tužší těstíčko.
  • Pracovní plochu lehce posypeme mandlovou moukou. Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary.
  • Na každý kousek pomocí šípkové zavařeniny přilepíme pekanový oříšek.
  • Cukroví usušíme v sušičce na ovoce či v troubě na 80 stupňů po dobu 12 hodin.

Pomerančové nepečené kuličky ze sněhového těsta (cca 25 kuliček)

Nepečené pomerančové kuličky ze sněhového těsta

Video: Novinky

INGREDIENCE
  • 55 g sněhového cukroví
  • pomerančová kůra ze 2 pomerančů
  • 25 g sekaných pistácií
  • 100 g rozehřáté mléčné čokolády
  • 1 lžička ovocného likéru

POSTUP:

  • Sněhové cukroví nahrubo nasekejte nebo rozdrolte do mísy, přidejte pomerančovou kůru, sekané pistáciové oříšky, rozehřátou čokoládu a ovocný likér.
  • Vše smíchejte dohromady. Ze vzniklé hmoty ručně nebo pomocí dvou lžic vymodelujte kuličky, které následně obalte v rozpuštěné čokoládě a sekaných pistáciích.
  • Můžete je ale podle chuti obalit například i ve strouhaném kokosu nebo kakaovém prášku.

Čokoládové cizrnové kuličky

Čokoládové cizrnové kuličky

Foto: Biolist, Biozebra

INGREDIENCE
  • 200 g bio cizrnové mouky
  • 125 g bio másla
  • 40 ml bio mléka pokojové teploty
  • 4 čajové lžičky bio medu
  • špetka jedlé sody
  • 4 čajové lžičky bio vanilkového extraktu
  • 1,5 hrnku nasekané čokolády v bio kvalitě
  • skořice, kakao nebo oříšky v bio kvalitě na ozdobu

POSTUP:

  • Na mírném ohni v pánvi rozehřejte máslo a přidejte cizrnovou mouku.
  • Míchejte asi 10 minut tak, aby se směs nepřipálila.
  • Odstavte a přidejte mléko, med, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
  • Pomocí ručního šlehače vše dobře zapracujte.
  • Přisypejte ¾ hrnku nasekané čokolády.
  • Nechte asi hodinu a půl odpočinout.
  • Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je opět na půl hodiny na chladné místo.
  • Mezitím si připravte vodní lázeň a rozpusťte zbytek čokolády.
  • Kuličky v čokoládě namáčejte, můžete je poté posypat skořicí, kakaem, nebo ozdobit nasekanými oříšky.
  • Uchovávejte je na chladném místě.
yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků