Hlavní obsah

První notebook s ohebným displejem nakonec Vánoce nestihne

Novinky, Lenka Zoulová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být jeden z velkých hitů letošních Vánoc. I když někteří prodejci slibovali, že první notebook s ohebným displejem přijde na pulty obchodů ještě před Štědrým dnem, nakonec se tak nestalo. Případní zájemci si na ThinkPad X1 Fold budou muset počkat až do příštího roku.

Foto: mif, Novinky

Novinka s nasazenou klávesnicí

Článek

ThinkPad X1 Fold ukázala společnost Lenovo světu již v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Už tehdy ale zástupci podniku avizovali, že uvedení na pulty obchodů potrvá delší dobu. Málokoho by ale tehdy napadlo, že na novinku budeme čekat celých 12 měsíců, jak se nyní ukazuje.

V nabídce tuzemských obchodů je sice první notebook s ohebným displejem již od listopadu, ale jde vždy pouze o předobjednávky. I když někteří prodejci slibovali, že novinka přijde na přelomu listopadu a prosince, nakonec se tak nestalo.

Foto: mif, Novinky

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Aktuálně se tak počítá s tím, že skladem bude ThinkPad X1 Fold až zkraje nadcházejícího roku. Platí to přitom pro obě nabízené varianty. Základní provedení stojí 85 990 Kč, pokročilejší verze pak dokonce téměř o deset tisíc korun více – konkrétně 94 590 Kč.

Jak je tedy z řádků výše patrné, ThinkPad X1 Fold se bude nabízet v různých hardwarových konfiguracích, přičemž jeho srdcem bude vždy procesor Intel Core i5. Ten bude mít k dispozici 8 GB operační paměti a 512GB SSD jednotku. Dražší varianta nabídne navíc LTE připojení.

Chcete lepší konfiguraci? Před Vánocemi se nových počítačů od Applu nedočkáte

Vánoce
Foto: mif, Novinky

Lenovo ThinkPad X1 Fold

V zavřeném stavu se přístroj prakticky neliší od běžného kompaktního notebooku. Když jej ale rozevřete, nenaleznete zde žádnou klávesnici, ale pouze 13,3palcový OLED displej s rozlišením 2048 x 1536 obrazových bodů. Ten zakrývá prakticky celou rozevřenou stranu.

Zařízení tedy po rozložení můžete používat jako klasický tablet. Zároveň jej však můžete nechat nakloněný jako u klasického laptopu a psát na virtuální klávesnici, která je nedílnou součástí operačního systému Windows 10.

Pokud vám dotyková plocha nevyhovuje a máte raději klasické klávesy, můžete na spodní část nacvaknout extrémně tenkou externí klávesnici. Pak je už tato novinka k nerozeznání od klasického notebooku. Mimochodem displej lze zaklopit i ve chvíli, kdy máte na základně položenou zmiňovanou klávesnici.

Foto: mif, Novinky

Notebook poslouží také jako tablet

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám