Hlavní obsah

Předvánoční akce stavebních spořitelen: prémie dva tisíce či batoh zdarma

Novinky, Barbora Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec roku je u stavebních spořitelen už tradičně ve znamení výhodných akčních nabídek a slev. Nejinak je tomu i letos. Na své klienty myslí všechny stavební spořitelny, ovšem skladba jejich časově omezené nabídky se diametrálně liší. Zatímco Liška ji pojala opravdu velkoryse, například u Raiffeisen stavební spořitelny se setkáte jen s výhodnějším úvěrem.

Foto: Profimedia.cz

Akční nabídka stavebních spořitelen ke konci roku je rozmanitá.

Článek

Stavební spořitelny pochopitelně cílí především na nové klienty. Proto své akční nabídky zaměřují hlavně na bonusy k uzavřeným smlouvám o stavebním spoření či ke sjednaným překlenovacím úvěrům, u kterých není podmínkou mít cokoliv naspořeno.

Spořicí smlouvy: výhodné úročení i finanční prémie

Uzavřete-li si stavební spoření u kterékoliv spořitelny (ovšem s výjimkou Raiffeisen), získáte vždy něco navíc. Modrá pyramida, Liška i Wüstenrot vám přispějí finančně, Buřinka vám daruje batoh Husky. Podívejme se na jednotlivé nabídky podrobněji.

Liška (Českomoravská stavební spořitelna) přichází s nejrozsáhlejší nabídkou. Všechny akce končí na Silvestra.

Například můžete získat Bonusový vklad od Lišky, pokud si na smlouvu vložíte alespoň 50 tisíc korun a zaplatíte poplatek za uzavření smlouvy. Nejen, že vám spořitelna vklad zúročí navíc až 2,1 procenty (při úložce 100 tisíc a více), zároveň nebudete dva roky platit za vedení účtu a v případě předčasného ukončení smlouvy nemusíte hradit sankční poplatek.

Liška připravila akci i pro stávající klienty. Pokud si k již uzavřené smlouvě sjednají novou, získají při splnění podmínek na starou smlouvu prémii dva tisíce korun a každý rok pak prémii ve výši poplatku za vedení účtu.

Zkrátka nepřijdou u Lišky ani děti. Sjednáte-li dítěti smlouvu o stavebním spoření, může získat prémii až tisíc korun při cílové částce 200 tisíc korun. Výše prémie odpovídá padesátiprocentní slevě z poplatku za uzavření smlouvy.

Modrá pyramida připíše klientovi při uzavření Moudrého spoření prémii až dva tisíce korun. Podmínkou je, aby si smlouvu sjednal do 31. ledna 2013 a během prvních čtyř měsíců na ni vložil minimálně 20 tisíc korun.

U Pyramidy mohou do konce ledna získat úrokový bonus i stávající klienti. Podle výše úložky na jejich smlouvě o stavebním spoření se díky akci Rostoucí úrok budou jejich vklady úročit až třemi procenty ročně.

Státní podpora a k tomu jednou tolik od Wüstenrotu je současná časově omezená akce stavební spořitelny Wüstenrot. Pokud si do 12. prosince sjednáte novou smlouvu s cílovou částkou alespoň na 300 tisíc korun, spořitelna vám připíše bonus až dva tisíce korun. Ten se vypočítává na stejném principu jako státní podpora. Odpovídá roční úložce 20 tisíc korun.

Buřinka (Stavební spořitelna České spořitelny) obdaruje každého nového klienta batohem Husky. Musí si ale do konce letošního roku sjednat smlouvu o stavebním spoření a uhradit poplatek. Pokud ji uzavře přes internet, získá slevu i na tomto vstupním poplatku.

Úvěrové smlouvy: uzavření bez poplatku i slevy z úrokové sazby

Tři stavební spořitelny - Wüstenrot, Buřinka a Raiffeisen vám sleví na poplatku při sjednání překlenovacího úvěru. V případě Wüstenrot tak musíte učinit do konce letošního roku a sjednat si překlenovací úvěry Partner nebo Superúvěr.

Buřinka vám odpustí poplatek za vyřízení ve výši až 7500 korun, pokud si uzavřete úvěrovou smlouvu produktu Hypo Trend do 21. prosince 2012. Do konce listopadu pak máte úvěrovou smlouvu zdarma u Raiffeisen stavební spořitelny v případě, že si sjednáte úvěr v rámci Eko programu.

Liška vám sleví na úrokové sazbě až 0,4 procenta, pokud si současně s překlenovacím úvěrem Top sjednáte až čtyři doplňkové produkty z nabídky stavební spořitelny (například běžný účet, pojištění nemovitosti či domácnosti apod.). Za každý sjednaný produkt Liška sníží úrokovou sazbu úvěru o 0,1 procenta. V případě kombinace (současného uzavření) překlenovacího úvěru Top a životního pojištění od Lišky můžete získat finanční prémii až 15 tisíc korun.

Děti, napište Ježíškovi, dostanete dárek

Liška si připravila i další předvánoční nabídky. Například děti, které do 5. prosince napíší Ježíškovi své přání, dostanou jak originální odpověď od Ježíška, tak malý dárek od Lišky.

Stávající klienti mají možnost získat poukázku na tisíc korun od obchodního domu IKEA, pokud do 10. prosince odpoví na soutěžní otázku zveřejněnou na stránkách stavební spořitelny.

Reklama

Související články

Stavební spořitelny poskytly méně úvěrů

Stavební spořitelny poskytly za tři čtvrtletí letošního roku úvěry za 32,8 miliardy korun. To je v meziročním srovnání pokles o více než dvě procenta. Vyplývá...

Výběr článků

Načítám