Hlavní obsah

Operátoři lákají zákazníky na vánoční akce a slevy

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátoři už odstartovali své předvánoční kampaně. Nové klienty se snaží nalákat zejména zlevňováním některých svých služeb i chytrých telefonů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Například Vodafone snížil od 1. listopadu měsíční paušální poplatek za neomezené volání z dosavadních 2700 na 1490 korun. Za tuto sumu získá klient i bezplatné připojení k internetu od pátku až do neděle a bude si zdarma moci stahovat některé aplikace pro chytré telefony. Dosavadním uživatelům internetu operátor zdvojnásobil limit dat.

„Stejně jako jsme před třemi lety výrazně přispěli k masovému používání internetu v mobilu, chceme letos zákazníky inspirovat k tomu, aby využívali své chytré telefony naplno,“ řekl novinářům marketingový ředitel pro firemní zákazníky Vodafonu David Duroň.

Telefónica zase nyní snížila u předplacených karet tarif za volání o dvě koruny na 3,50 Kč za minutu a za textovou zprávu SMS o 40 haléřů na 1,50 Kč.

Chytré telefony jsou v kurzu

Vodafone, Telefónica i T-Mobile reagují ve svých předvánočních kampaních na stále rostoucí oblibu chytrých telefonů, které v Česku používá již pětina uživatelů mobilů. Jejich podíl se do konce roku ještě zvýší, protože chytré telefony teď operátoři zlevňují až o dva tisíce korun.

T-Mobile navíc oznámil, že ve své síti 3G výrazně zvýšil maximální rychlost mobilního připojení k internetu. U všech datových tarifů, kde bylo dosud povoleno pro stahování dat 3,6 Mbit/s a pro jejich odesílání 1,5 Mbit/s, navyšuje nastálo rychlost na 10,8 Mbit/s a 5,76 Mbit/s.

„S rychlým internetem to myslíme vážně. U příjmu dat do počítače či na mobil dochází ke ztrojnásobení tempa a u odchozích dat na internet se rychlost zvyšuje čtyřnásobně,“ řekla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám