Hlavní obsah

Na Václavském náměstí v Praze se prodávají stromky za 50 korun

Právo, sts

Kdo procházel v pondělí ráno kolem sochy sv. Václava, nestačil se divit, co tu přes noc vyrostlo. Po šesté hodině ranní se sem vydali členové Sdružení Nového Města pražského a vyskládali zde celkem 120 vánočních stromečků v květináčích.

Foto: Petr Janiš, Právo

Mezi 120 stromky jsou převážně smrčky, ale najde se tu i borovice.

Článek

„Lidé to nejdříve moc nechápali a krčili se mezi stromky, aby se vyfotili v lesíku s panoramatem Národního muzea. Tyto stromky ovšem poslouží jako dárek, který dostane každý, kdo si ve stánku, který je o něco níže, zakoupí hrneček nadace Artevide Praha. Nám jako sdružení šlo o to přilákat Pražany na Václavské náměstí, které se snažíme dlouhodobě revitalizovat a zkrášlovat,“ řekl Právu Jan Adámek, předseda Sdružení Nového Města pražského.

Podpora nadace, která pomáhá nevidomým a sociálně slabým, je o to lákavější, že zakoupením hrnečku za 50 korun si zákazník může vybrat a odnést stromek, který se mu zlíbí.

Malované hrnečky se zde budou prodávat i v dalších dnech, ale stromečky tu zřejmě déle než dva dny nevydrží. Už v poledne jich byla dobrá polovina pryč.

Reklama

Výběr článků

Načítám