Hlavní obsah

Melania Trumpová ukázala světu vánoční výzdobu Bílého domu

Novinky, das

Slavnostní odhalení vánoční výzdoby Bílého domu je vždy velmi očekávanou událostí. První dáma USA Melania Trumpová na ní se svým týmem pracovala již od července. I letos zůstal ústředním tématem výzdoby patriotismus a opět se jedná o velkolepou podívanou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Melania Trumpová ukázala vánoční výzdobu Bílého domuVideo: AP

 
Článek

Duch Ameriky je patrný v každé místnosti i chodbách, ve kterých je na každém okně vánoční věnec vyzdobený ozdobami „Be Best”.

Dominantou je i letos oficiální vánoční strom, osmnáctimetrová jedle douglaska, jež pochází z pensylvánské farmy Mahantongo Valley Farms.

V loňském roce mnozí lidé zkritizovali Melanii Trumpovou za červené ozdoby, jež byly různě rozesety v celém domě. Ovšem historici ji brání. Červená dle nich reprezentuje pruhy nalezené v prezidentské pečeti, jež jsou symbolikou chrabrosti a statečnosti.

„Navíc první strom s červenými ozdobami představila již v 70. letech Betty Fordová a jednalo se o tradici, která byla poté dodržována každý rok. Až do doby, než v Bílém domě měla na starost výzdobu Michelle Obamová,“ vysvětluje pro Time Coleen Christian Burkeová, autorka knihy Vánoce s prvními dámami, ve které jsou zaznamenány Vánoce v Bílém domě od Jacqueline Kennedyové Onassisové po Michelle Obamovou.

Náročnost zdobení Bílého domu spočívá především v čase. Desítky dobrovolníků na to mají jen několik dní, během nichž musí vše dovést k dokonalosti.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám