Hlavní obsah
Kuličky Rafaelo Foto: Profimedia.cz

Kokosové kuličky Rafaelo. Recepty na cukroví oblíbené nejen na Vánoce

Domácí kuličky Rafaelo začínají být v Česku velmi populární, a to nejen pro svou lahodnou chuť, ale také díky jednoduchosti přípravy. A samozřejmě i na ně existuje hned několik receptů.

Kuličky Rafaelo Foto: Profimedia.cz
Kokosové kuličky Rafaelo. Recepty na cukroví oblíbené nejen na Vánoce

Jednoduchý recept na kuličky Rafaelo

INGREDIENCE
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 50 g másla
  • 160-200 g strouhaného kokosu
  • na dokončení: 100 g strouhaného kokosu, malé papírové košíčky

POSTUP:

  • Rozpusťte máslo.
  • Do misky nalijte kondenzované mléko, přidejte do něj máslo a přisypte kokos.
  • Vše promíchejte a nechte odležet v lednici minimálně hodinu, ideálně do druhého dne.
  • Poté zkuste tvarovat kuličky, pokud by to nešlo, přidejte ještě trochu kokosu.
  • Hotové kuličky následně obalujte v kokosu.
  • Odkládejte do papírových košíčků a uchovávejte v chladu.

Kuličky Rafaelo s oplatkou

INGREDIENCE
  • 20 dkg cukru moučka
  • 20 dkg sušeného mléka
  • 1 máslo
  • 1 dl teplé vody
  • 15 dkg strouhaného kokosu
  • 4 velké dortové oplatky
  • loupané mandle

POSTUP:

  • Oplatky rozdrtíme, přidáme cukr, sušené mléko, teplou vodu a máslo a vše smícháme.
  • Hmotu necháme v lednici minimálně hodinu tuhnout.
  • Poté vyndáme a tvarujeme kuličky, do jejichž středu dáváme po jedné mandli.
  • Kuličky poté obalujeme v kokosu. Hotové je opět dáme na chvilku do chladu. 

Kuličky Rafaelo s ricottou

INGREDIENCE
  • 100 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 250 g ricotty
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 30 g mletých mandlí
  • na dokončení strouhaný kokos na obalení a 30 ks loupaných mandlí

POSTUP:

  • Máslo s cukrem si dáme do mísy a společně vyšleháme v kompaktní jemnou směs.
  • Přidáme ricottu, lžíci kokosu, mleté mandle a najemno nasekanou bílou čokoládu a vše pořádně promícháme nebo promixujeme do jednotné směsi.
  • Směs dáme do lednice minimálně na dvě hodiny uležet, pak z ní tvoříme kuličky o průměru cca 2-3 cm.
  • Z těsta vždy uděláme placičku, vložíme do ní mandli, uděláme kuličku a tu následně obalíme v kokosu.
  • Hotové kuličky dáme opět zatuhnout do lednice, podáváme ideálně chlazené.

Zdroj: mycookingdiary.cz pro Globus

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků