Hlavní obsah

Do klipu k písni Až mi bude pětašedesát angažoval Michal Horák svého otce

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár týdnů po vydání debutu Michalovo cédéčko se písničkář Michal Horák rozhodl potěšit své příznivce vánočním dárkem v podobě zbrusu nové písně a klipu Až mi bude pětašedesát. Sváteční píseň je tak trochu jiná, v hlavní roli se v klipu představuje písničkářův otec. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Nový klip Michala Horáka k písni Až mi bude pětašedesátVideo: Supraphon

 
Článek

„Ač období Vánoc vybízí k tématům jako Ježíšek, kapr, plné nákupáky a podobně, chytil jsem píseň trochu za jiný konec a udělal spíš takovou pohodovku na zamyšlení. Klid by koneckonců měl být o Vánocích především. Vzal jsem si k tomu zase pár kamarádů muzikantů, vyblbli jsme se nejprve ve studiu 3bees v Praze a pak u nás doma na dvoře, kde jsme točili klip,“ vysvětluje Horák.

Foto: Radek Habada

Záběr z natáčení videoklipu. Vpředu Michal Horák (vpravo) se svým otcem.

Hlavní role ve videu se nezhostila žádná známá tvář, jako tomu bylo v předchozích případech, nýbrž Michalův otec. „K téhle písničce mě dost inspiroval můj taťka, ač mu pětašedesát teda ještě není. A v momentě, kdy jsme s režisérem Martinem řešili klip, a došlo k tomu, že by bylo fajn v něm mít svou starší verzi, hned mě napadl právě taťka. Kde jinde přece sehnat někoho, kdo vypadá jak já za pár desítek let? A ještě to chudák udělá zadarmo? Ale samozřejmě ho to nakonec bavilo. Navíc taťka už se ve dvou videoklipech objevil, jednou jako profesor na začátku Vysokoškolského songu a pak ještě ve V 7:25. Tam si ho ale málokdo všiml,“ dodává Horák.

Režie klipu se opět ujal Martin Hammerschlag, se kterým Michal točil i některé své předchozí klipy. Ten nový je točený pouze na jeden záběr.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám