Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová má jediné vánoční přání - chce být zdravá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová (79) nechce prozradit, kde bude trávit Vánoce. Netají se jen tím, že budou zcela klasické, určitě je prožije v Čechách a to spolu s celou rodinou.

Článek

„Kde, to vám neřeknu. A víte proč? Kdybych řekla, že na chalupě, vykradou mi byt. Kdybych řekla, že v Praze, vykradou mi zase chalupu,“ říká Jiřina Bohdalová s humorem sobě vlastním, neboť má se zloději bohaté zkušenosti.

A i když Vánoce mohou přinést i nemilé překvapení, moc se na ně těší. A jako vyhlášená kuchařka nedá dopustit na domácí cukroví.

Při pečení nepoužívá žádné náhražky ani koupené polevy. Dělá i vánočku a domácí jablečný tažený štrúdl. Paní Jiřina sice prý každý rok říká, že musí přípravu vánočních sladkostí omezit, ale co by babička neudělala pro milovaná vnoučata…

„Nejdříve upeču tři základní druhy, pak přidávám podle času další,“ prozrazuje Bohdalová. A netají se tím, že vnuci její domácí cukroví zbožňují. A tak Jiřinka peče a peče. Nejdříve linecká slepovaná kolečka, aby se do Vánoc správně rozležela, pak vanilkové rohlíčky a speciální Masarykovo vánoční cukroví.

A co si přeje k Vánocům? „Mám jediné neskromné přání, být zdravá. A totéž přeji všem čtenářům Novinek a vůbec všem lidem dobré vůle,“ vzkazuje Jiřinka Bohdalová. A již teď plánuje, že to na své osmdesátiny (3. 5. 2011) „pěkně roztočí“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám