Hlavní obsah

Začal advent - duchovní příprava na Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli začal advent - doba, kdy se křesťané připravují na Vánoce. Pro věřící všech církví je tento den výjimečný. Podle tradičního pojetí se křesťané tiše vžívají do atmosféry přípravy na první příchod Vykupitele do lidských dějin. Pro obchodníky je toto období vrcholem jejich předvánočních aktivit, kterými lákají zákazníky většinou již od podzimu.

Článek

O první adventní neděli se nejen v kostelích, ale i v některých domácnostech a na veřejných prostranstvích symbolicky rozsvítily první ze čtyř svící na adventním věnci.

Na mnoha místech možná právě v tento den zazářily prvně vánoční stromy. Začínají nejrůznější akce, které směřují k nejkrásnějším svátkům v roce .

Advent stojí na počátku nového církevního roku. Adventus, neboli příchod, znamená v křesťanském pojetí příchod Mesiáše uskutečněný narozením Ježíše Krista a slavený o Vánocích. Křesťané v adventu oživují touhu po druhém příchodu Vykupitele "na konci časů", jak o tom mluví bible.

Reklama

Výběr článků

Načítám