Hlavní obsah

Za výbuch auta s dcerou Putinova ideologa mohou ruští partyzáni, tvrdí aktivista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Za bombu v autě, která v sobotu na předměstí Moskvy zabila Darju Duginovou, dceru ruského ideologa Alexandra Dugina, mohou ruští partyzáni. Uvedl to podle serveru listu The Guardian bývalý člen Dumy a protikremelský aktivista Ilja Ponomarjov.

Foto: Investigative Committee Of Russi, Reuters

Vyšetřovatelé na místě explodovaného vozu s Darjou Duginovou

Článek

Ten žije v Kyjevě a tvrdí, že exploze je dílem Národní republikánské armády, podzemní skupiny pracující v Rusku, jejímž cílem je svržení Putinova režimu.

„Tuto akci, stejně jako další partyzánské akce na území Ruska, provedla Národní republikánská armáda,“ řekl Ponomarjov v projevu v ruskojazyčném kanálu, který od začátku invaze vysílá v Kyjevě. „Akce otevírá novou stránku ruského odporu proti putinismu,“ řekl.

Ilja Ponomarjov je levicový politik, bývalý poslanec ruské Dumy, jako jediný v roce 2014 hlasoval proti anexi Krymu. Následně mu byl zabaven majetek, byl obviněn ze zpronevěry. Žil v USA, v roce 2019 získal ukrajinské občanství.

Guardian připomíná, že Ponomarjovova tvrzení neověřil. Rusové viní z útoku v Moskvě Kyjev, ten to důrazně popírá.

Foto: Tsargrad.tv, Reuters

Novinářka a dcera ruského politologa Darja Duginová

Výbuch osobního auta zabil v sobotu večer devětadvacetiletou dceru Alexandra Dugina, kterému se přezdívá Putinův Rasputin. Původně měl sedět v autě s ní, nakonec cestoval jiným vozem. Darja Duginová vystupovala coby novinářka jako propagátorka ruské invaze na Ukrajinu.

U Moskvy explodoval vůz s dcerou Putinovy šedé eminence

Evropa

Že za útokem stojí boj skupin uvnitř Ruska, uvedl poradce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Důrazně odmítl, že by s tímto útokem měla Ukrajina cokoliv společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám