Hlavní obsah

Z Běloruska míří domů dlouhá kolona ruské armády. Značí ji symbol „V“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na běloruském území byl zaznamenán pohyb dlouhé vojenské kolony armády Ruské federace. Těžká technika se podle informací listu Ukrajinska Pravda pohybuje po vlastní ose na východ směrem k ruské hranici.

Foto: Profimedia.cz

Ruská vojenská kolona na Ukrajině. Tahle domů zatím nemíří.

Článek

„Velká kolona vojenské techniky označená symbolem 'V' byla spatřena u Barysaŭ (Borisova). Pohybovala se po dálnici M1 ve směru z běloruského Minsku do ruského Smolensku,“ napsal na Twitteru běloruský blogger a fotograf Anton Motolko.

Ruskou vojenskou kolonu po dálnici doprovázela dopravní policie. To by napovídalo tomu, že se jedná o plánovaný přesun, nikoliv o bojovou operaci. Zda má kolona skutečně namířeno zpátky do Ruska a znamená to stahování, nicméně není jasné. Uvedená lokace se nachází poměrně daleko od hranic s Ukrajinou.

Ukrajinci osvobodili tři klíčové obce u Černihivu

Válka na Ukrajině

Blogger Motolko přidal také snímky, které zachycují různé kusy těžké vojenské techniky včetně náklaďáků Ural, Kamaz, džípů UAZ nebo gazů a mapku. Vyznačil na ní, že byla vojenská kolona spatřena u města Orša.

Reklama

Výběr článků

Načítám