Hlavní obsah

Ruské rakety zasáhly přístav v Oděse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ukrajinském černomořském přístavu Oděsa hoří, napsal v sobotu na svém telegramovém účtu ukrajinský poslanec Oleksii Hončarenko. Armáda uvedla, že přístav zasáhly dvě ruské střely Kalibr. Útok přišel den poté, co Moskva a Kyjev podepsaly dohodu o vývozu obilí, jež se Oděsy týká.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„V oděském přístavu hoří. Zde je obilný koridor. Ti šmejdi jednou rukou podepisují smlouvy a druhou řídí rakety,” napsal na síti Telegram Hončarenko, který narážel na páteční podpis dohody v Istanbulu o vývozu ukrajinského obilí.

Dohoda o vývozu obilí z Ukrajiny podepsána. Není mezi Moskvou a Kyjevem

Válka na Ukrajině

„Potřebujeme letadla a musíme potopit celou černomořskou flotilu Ruské federace. To bude nejlepší opatření pro vývoz obilí,” pokračoval Hončarenko.

„Nepřítel zaútočil na námořní obchodní přístav v Oděse řízenými střelami Kalibr. Dvě rakety byly sestřeleny protivzdušnou obranou, dvě zasáhly infrastrukturu přístavu,“ napsalo ukrajinské velitelství Jih na telegramu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukrajina

Ruské rakety zasáhly i vojenské letiště, tři mrtví

Rusko v sobotu rovněž vypálilo 13 raket na Kirovohradskou oblast ve střední části Ukrajiny a zasáhlo leteckou základnu Kanatovo a železniční infrastrukturu. Při útoku zemřeli nejméně tři lidé, uvedla ukrajinská média s odvoláním na velitele oblastní vojenské správy Andrije Rajkovyče.

„Byli zasaženi vojáci, devět jich utrpělo zranění, jeden byl zabit. Podle předběžných informací zemřeli i dva členové ochranky na transformátorové stanici,” sdělil Rajkovyč.

Ruské jednotky v sobotu ostřelovaly i Charkov, podle starosty Ihora Terechova palba zasáhla i místní univerzitu, nejméně jeden člověk byl zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám