Hlavní obsah

V Moskvě zatkli muže s modro-žlutými teniskami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská policie rozdává pokuty už opravdu za cokoli. Dokladem toho je případ 40letého muže z Moskvy, který byl zadržen a obviněn z účasti na nelegálním protestu. Čím se provinil? Vyrazil nakupovat. V modro-žlutých teniskách.

Foto: theins.ru

Ruský režim provokovaly barevné tenisky.

Článek

K incidentu došlo už 6. března, podrobnosti se ale dostaly na povrch až nyní. Advokát Ilja Utkin, který muže zastupuje, řekl ruskému webu Insider, že policie považovala obuv za „prostředek provokace“.

Podle Utkina se muž osudný den vydal nakupovat dárky pro manželku a dceru do jednoho z nákupních domů. Policie ho zadržela na Divadelním náměstí a odvezla na oddělení vnitřních věcí v Lianozovu.

Britové: Rusko spěchá, aby stihlo „vítězství“ do 9. května

Válka na Ukrajině

Tam byl sepsán policejní protokol podle části 5 článku 20.2 trestního zákoníku (nedodržení pravidel pro pořádání shromáždění), v němž se uvádí, že muž vykřikoval hesla v davu na nepovoleném shromáždění. Soud mu uložil pokutu 10 tisíc rublů (2 799 korun).

Muž se proti rozsudku odvolá.

Masivní zatýkaní

Od začátku invaze na Ukrajině zatýká ruská policie všechny, kdo v souvislosti s konfliktem vyjadřují jakékoli myšlenky o míru. Podle dostupných informací už bylo zadrženo přes 15 tisíc lidí, kteří se proti režimu Vladimira Putina ozvali.

Putin už přesedl k menšímu stolu. Mnohem menšímu

Válka na Ukrajině

Na začátku dubna byl zadržen protestující v Moskvě za to, že držel v ruce balíček šunky Miratorg s přeškrtnutou druhou polovinou názvu značky. Ve městě Ivanovo zase policisté odvedli muže, který rozdával kolemjdoucím román 1984 od George Orwella. Prý svým chováním „diskreditoval ruskou armádu“.

Na videích kolujících po internetu je vidět i zatýkání lidí, kteří drží v ruce prázdný papír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám