Hlavní obsah

Satelitní snímky ukazují zkázu ukrajinských měst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Maxar Technologies zveřejňuje již několik dní satelitní snímky Ukrajiny, které zachycují rozsah škod způsobených ruským ostřelováním. Ve videu, které společnost publikovala, jsou vidět škody ve městech, kde probíhají těžké boje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Satelitní snímky odhalují zkázu ukrajinských měst Video: Maxar Technologies, Reuters

 
Článek

Rozsáhlé ostřelování zanechává ukrajinská města v troskách. Mezi městy nejvíce postiženými bombardováním jsou Charkov, ale i Černihiv či Volnovacha.

Volnovacha leží na východě Ukrajiny. Nebo spíš ležela. Už minulou sobotu uvedl gubernátor Doněcké oblasti, že město prakticky přestalo existovat.

Město Volnovacha už neexistuje, řekl ukrajinský gubernátor

Válka na Ukrajině

Většina obyvatel z něj odešla a místní infrastruktura je naprosto zničená. Snímky ukazují, že zkáze neunikla železniční stanice ani kostel.

Děsivá jsou také videa z Černihivu, která oběhla svět. Rusové ostřelovali město bez jakýchkoliv ohledů a jedna z raket dopadla mezi civilisty, kteří stáli frontu na chléb. Město je prakticky zničené.

Rusové ostřelovali lidi ve frontě na chleba, nejméně 10 mrtvých

Válka na Ukrajině

I když v posledních dnech sociální média a televizní vysílání zaplňují zejména záběry z Mariupolu, výrazně trpí i Charkov, který je dál drcen na prach. Těžké ostřelování si vyžádalo už desítky až stovky životů z řad civilistů. Na celé Ukrajině již jde o tisíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám