Hlavní obsah

Rusové ostřelovali ukrajinskou základnu nedaleko polských hranic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda v sobotu ráno ostřelovala vojenskou základnu v ukrajinském Javorivu blízko polské hranice, čtyři lidé při tom utrpěli zranění. S odvoláním na lvovského gubernátora o tom informovala agentura Reuters. Ruské jednotky vypálily na Javoriv šest střel, z nichž čtyři vojenskou základnu zasáhly.

Foto: Reuters

ilustrační foto

Článek

Boje stále pokračují v některých oblastech Severodoněcku, informoval v noci generální štáb ukrajinské armády. V pátek přitom ukrajinské jednotky dostaly rozkaz se z téměř zcela zničeného města stáhnout, aby zabránily další ztrátám a přeskupily se.

Boje u Severodoněcku se nyní podle agentury Reuters soustředí na přilehlé město Lysyčansk, které se podle pátečního oznámení Moskvy podařilo ruským silám zablokovat z jihu.

Chcete zadržovat Rusko. Moskva nad kandidaturou Ukrajiny do EU skřípe zuby

Zahraniční

Reuters s odvoláním na proruského povstaleckého činitele uvedl, že potrvá ještě týden a půl, než ruská armáda získá nad Lysyčanskem kontrolu.

Podle ukrajinské strany stahování ze Severodoněcku neznamená prohru, neboť Moskvě se nepodařil plán na dobytí východního Donbasu do 9. května.

Britské ministerstvo obrany v sobotu také uvedlo, že Rusko pravděpodobně tento měsíc stáhlo několik generálů z klíčových operativních pozic.

Reklama

Výběr článků

Načítám