Hlavní obsah

Rusové ostřelovali Charkov, jsou mrtví i ranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charkov

Ruské síly dnes ostřelovaly druhé největší ukrajinské město Charkov. Oznámil to na telegramu gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov. Zemřelo sedm lidí a dalších 34 bylo zraněno včetně tří dětí. Počty se upřesňují.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Muž přikrývá mrtvé tělo po nedělním ostřelování Charkova.

Článek

Ruský útok podle oblastní správy zasáhl také nemocnici ve městě Rubižne v Luhanské oblasti. Při tomto útoku zemřel jeden člověk.

„Večer okupanti ostřelovali charkovský obvod Slobidskyj,“ oznámil gubernátor. „Bohužel jsou tu mrtví a ranění mezi civilisty. Dosud tu je 23 obětí včetně dětí. Počty zjišťujeme,“ uvedl šéf oblastní správy.

Obava z větší agrese na jihovýchodě

Ruský úder v neděli zasáhl také nemocnici ve městě Rubižne, oznámil na telegramu gubernátor regionu Serhij Hajdaj. Zabit byl jeden člověk a tři další byli zraněni, sdělil gubernátor bez dalších podrobností.

Město nedaleko Luhansku bylo opakovaně terčem bombardování od 24. února, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu, píše agentura AFP. Gubernátoři Luhanské i sousední Doněcké oblasti hlásili zvýšené ostřelování ruskými silami. Ukrajina i NATO se obávají, že ruská agrese ještě zesílí na jihu a východě Ukrajiny poté, co se ruské síly stahují z okolí Kyjeva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám