Hlavní obsah

Ruským vojákům došla u Charkova nafta, tak se šli zeptat na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní příběh, který dokládá to, že někteří ruští vojáci nemají tušení, za jakých okolností se na Ukrajinu dostali, se měl odehrát v charkovském regionu v městečku Ševčenkovo. Dvěma ruským vojákům údajně došlo palivo a bezelstně se přišli zeptat na ukrajinskou policejní stanici, kde by mohli natankovat. Když se policisté vzpamatovali z překvapení, oba vojáky zatkli.

Foto: Facebook Irina Venediktova

Jeden ze zatčených ruských vojáků na policejní stanici v Ševčenkovu.

Článek

Nelze ověřit, zda je příběh skutečný, ovšem informovala o něm ukrajinská nejvyšší státní zástupkyně Irina Venediktovová na svém facebookovém účtu a zveřejnila k tomu i fotografie. Nelze však potvrdit, zda k zatčení došlo opravdu způsobem, jakým popisuje. Příspěvek na Facebooku byl později odstraněn.

Oba vojáci se podle ní dostavili na policejní stanici pěšky a „pokorně požádali o naftu“. Vysvětlili policistům, že jim palivo došlo.

Muži zákona nejprve nemohli uvěřit vlastním očím a uším a následně dva členy invazní armády zatkli. Zabavené doklady podle Venediktovové mimo jiné dokládají, že jde o vojáky základní vojenské služby.

Rusové přiznali ztráty na Ukrajině

Evropa

Příběh ukazuje, že řada vojáků zřejmě nemá ani tušení, za jakých okolností se na Ukrajinu dostali, a koresponduje s teoriemi, že vojáci počítali s rychlým vítězstvím a vstřícným postojem prorusky smýšlejícího obyvatelstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám