Hlavní obsah

Ruská kosmická agentura otevřeně vyhrožuje Muskovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jestli umřu za podivných okolností, tak jsem vás všechny rád poznal, napsal na Twitteru nejbohatší muž světa Elon Musk. Reagoval tak na výhrůžky šéfa kosmické agentury Roskosmos Dmitrije Rogozina, který Muska varoval, že za své pomáhání Ukrajině ponese následky. Musk následně přidal vzkaz pro svou matku, že se pokusí zůstat naživu.

Foto: Profimedia.cz

Miliardář Elon Musk s maminkou Maye

Článek

Rogozin v prohlášení pro ruská média uvedl, že Pentagon údajně pomohl dopravit satelity pro síť Starlink, které spravuje právě Muskova společnost Space X, ukrajinským silám.

Konkrétně prý „bojovníkům nacistického praporu Azov a ukrajinskému námořnictvu v Mariupolu“.

„Elon Musk se proto podílí na zásobování fašistických sil na Ukrajině vojenskou komunikací. A za to, Elone, poneseš následky jako dospělý člověk, jakkoli moc se budeš snažit tvářit jako hlupák,“ uvedl Rogozin.

Musk tuto část zveřejnil v originále i v překladu do angličtiny na svém twitterovém účtu, který sleduje 91,6 milionu uživatelů.

Internetové připojení Starlink může být cílem ruských útoků, varoval Musk

Internet a PC

„Slovo ‚nacistický‘ neznamená to, co si (Rogozin) myslí, že znamená,“ poznamenal sarkasticky Musk.

Maminku nepobavil

Následně napsal: „Jestli umřu za podivných okolností, tak jsem vás všechny rád poznal.“

Tím však vylekal svoji maminku Maye, které synův humor nepřišel vhodný. „To není vtipné,“ okomentovala příspěvek s dvěma mračícími se emotikony.

„Promiň! Budu se snažit, abych zůstal naživu,“ odpověděl následně Elon Musk.

Reklama

Výběr článků

Načítám