Hlavní obsah

Nejen pěšáci. Na Ukrajině padl i ruský generálmajor

– Moskva

Na Ukrajině padl během invaze ruský velitel letecké útočné horské divize generálmajor Andrej Suchoveckij. Informaci o jeho úmrtí oznámil zástupce Svazu ruských výsadkářů v Kirovské oblasti Sergej Čipilev. Na Twitteru na to odkázala nezávislá běloruská televize Nexta, informaci nelze z jiných zdrojů ověřit.

Foto: ČTK/AP

Ruští vojáci u Mykolajivky v Doněcké oblasti

Článek

„S velkou bolestí vnímáme zprávu o smrti našeho přítele generálmajora Andreje Alexandroviče Suchoveckého na území Ukrajiny během speciální operace,” napsal na Twitteru Čipilev.

Kirovská oblast, ze které pocházel Suchoveckij, se nachází v evropské severovýchodní části Ruska a je vzdálená přibližně 1000 kilometrů od Moskvy.

Rusko zatím z padlých vyšších vojenských představitelů přiznalo jediné úmrtí. Ve čtvrtek padl při útoku armády na své země na Ukrajinu plukovník Viktor Ivanovič Isajkin. O jeho smrti informoval šéf Mordvinské autonomní republiky Arťom Zdunov.

Ve středu Rusko přiznalo, že od začátku invaze na Ukrajinu padlo pět set ruských vojáků. Podle amerických expertů však bude počet obětí mnohem vyšší, někde mezi dvěma a čtyřmi tisíci vojáky. I kdyby ale byla ruská statistika pravdivá, jednalo by se o zdrcující čísla. Stejné ztráty jako nyní za pouhý týden hlásilo Rusko při válce v Čečensku za tři měsíce.

Ruské ztráty jsou strašlivé. A to i ty, které Moskva přiznala

Válka na Ukrajině

Rusko obvykle o ztrátách svých vojáků v různých operacích nemluví a snaží se počty tajit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám