Hlavní obsah

Lukašenko přišel s další absurditou: Za masakr v Buči můžou Britové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běloruský vůdce Alexander Lukašenko v úterý prohlásil, že mají ve vyvražďování civilního obyvatelstva v ukrajinském městě Buča prsty Britové. V oblasti prý realizovali zpravodajskou operaci.

Foto: Sputnik, Reuters

Běloruský prezident Alexander Lukašenko

Článek

Lukašenko to uvedl po jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který v úterý zprávy o násilnostech v Buči označil za falešné stejně jako dříve jiní ruští představitelé.

Snímky, záběry a svědectví z Buče, kterou zhruba měsíc okupovala ruská vojska, šokovaly svět. Civilisté líčí nesmyslné vyvražďování, rabování a další násilí na místním obyvatelstvu, zprávy potvrzují i západní reportéři, kteří se dostali na místo.

V Buči exhumují těla z masového hrobu. Přeživší poznávají své blízké

Válka na Ukrajině

Starosta Buče v úterý uvedl, že úřady doposud objevily 403 těl lidí, o nichž se domnívají, že je zabili ruští vojáci během okupace města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Buča vydává další děsivá svědectví o masakru civilistů.Video: Reuters

Rusové obvinění z válčených zločinů odmítají a opakují, že se jedná o účelovou lež a ukrajinskou válečnou propagandu. Tato nařčení byla vyvrácena.

Putin: Jednání jsou na mrtvém bodě

Putin po rozhovoru s Lukašenkem také uvedl, že jednání s Ukrajinou jsou na mrtvém bodě. Kyjev se podle něj odchýlil od toho, na čem se obě strany dohodly při mírových hovorech v Istanbulu na konci března.

Ukrajina tam při jednání předložila návrh na cestu k možné neutralitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám