Hlavní obsah

Kyjev oznámil další výměnu zajatců, na svobodu se dostalo 26 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajina v pátek provedla třetí výměnu zajatců s Ruskem, díky níž se dostalo na svobodu 12 ukrajinských vojáků a 14 civilistů, oznámila místopředsedkyně ukrajinské vlády Iryna Vereščuková. Počet zajatců, které si mezi sebou dvě strany za více než šest týdnů od ruského útoku předaly, přesahuje 200.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Ukrajinský voják v Luhanské oblasti na východě země

Článek

„Z nařízení prezidenta Volodymyra Zelenského dnes proběhla třetí výměna zajatců. Dvanáct našich vojáků, včetně jedné důstojnice, se vrací domů. Také jsme zajistili propuštění 14 civilistů, z toho devíti žen, což znamená celkem 26 lidí,“ citovala agentura AFP z vyjádření Vereščukové na sociální síti Telegram.

K setkání Zelenského s Putinem zatím nedojde

Válka na Ukrajině

Vicepremiérka neprozradila, kolik bylo na oplátku propuštěno Rusů, při předchozích dvou výměnách ale byly počty na obou stranách stejné. Minulý pátek si Ukrajinci s Rusy v Záporožské oblasti předali po 86 vojácích, o týden dříve šlo ze zajetí deset ukrajinských vojáků výměnou za deset ruských. Dříve také Ukrajina vyměnila devět ruských branců za uneseného starostu Melitopolu Ivana Fjodorova.

Kyjev na začátku tohoto týdne přišel s tvrzením, že drží v zajetí na 600 ruských vojáků. Vereščuková v této souvislosti uvedla, že pro ně bude potřeba postavit speciální tábor, který by měl odpovídat normám mezinárodního práva.

Johnson slíbil Ukrajině další vojenskou pomoc

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám