Hlavní obsah

FSB hlásí útok Ukrajinců na stožáry vysokého napětí na západě Ruska

Ukrajinští diverzanti vyhodili do povětří šest stožárů vysokého napětí, které byly součástí přenosové soustavy vedoucí od Kurské jaderné elektrárny v západní části Ruska, uvedla v úterý ruská tajná služba FSB. Tři útoky, které se odehrály předminulý a minulý týden, narušily podle FSB „technologický proces fungování elektrárny“. V úterý o tom informovala agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Čtvrtého, devátého a dvanáctého srpna vyhodily ukrajinské diverzní skupiny v Kurčatovském okrese Kurské oblasti do povětří šest stožárů vysokého napětí elektrické přenosové soustavy (110, 330 a 750 kV), přes něž se zajišťovaly dodávky energie v regionu i jeho okolí,“ citovala agentura prohlášení FSB.

Místní úřady zahájily trestní stíhání na základě zákona o teroristickém činu a posílily ochranu objektů jaderné energetiky. Po možných vinících a jejich pomocnících se pátrá.

Ruská tajná služba údajně zmařila útok na ropovod

Válka na Ukrajině

Ruský mediální projekt Baza kromě toho napsal, že neznámí partyzáni zničili v Kurské oblasti část železnice, která je používána pro nákladní dopravu.

Rusko od začátku války na Ukrajině několikrát obvinilo ukrajinské síly z ostřelování příhraničních ruských oblastí a provádění diverzních akcí na ruském území. V pondělí FSB oznámila, že zmařila útok na ropovod, který se podle ní připravoval na jihu Ruska pod dohledem ukrajinských rozvědek.

Reklama

Výběr článků

Načítám