Hlavní obsah

Drsné srovnání: letecké záběry Mariupolu před válkou a nyní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

Agentura Reuters ve čtvrtek zveřejnila letecké záběry ukrajinského přístavu Mariupol před ruskou invazí a záběry stejných míst poté, co se jimi přehnaly boje. Záběry dokumentují totální zničení velké části města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Děsivé srovnání: Mariupol před válkou a po dvou měsících bojůVideo: Reuters

 
Článek

Záběry pořízené po týdnech obléhání a ostřelování města zveřejnila městská rada Mariupolu. Je na nich vidět dým stoupající z hutního komplexu Azovstal, v němž se po obsazení celého města zabarikádovali ukrajinští vojáci a odmítali se vzdát. Část z nich se zřejmě v tunelovém komplexu pod ocelárnami stále ukrývá.

V troskách rozbombardovaného divadla v Mariupolu zemřelo nejméně 300 lidí

Válka na Ukrajině

Na dalších záběrech pořízených bezpilotním letounem je vidět poškození železáren Iljič, zničené divadlo, ruiny přístavu a centra města. Podle některých zpráv bylo v Mariupolu nenávratně poškozeno až 60 procent budov.

Nejnovější záběry na srovnávacím videu agentury Reuters pocházejí z 11. a 12. května a byly pořízeny nad zničenými obytnými částmi Mariupolu.

Ve zničeném Mariupolu hrozí cholera, varuje Světová zdravotnická organizace

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám