Hlavní obsah

Jan Hrnčíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz
Článek

Ekonom, vysokoškolský pedagog a politik, v minulosti kandidoval za TOP 09 a Úsvit do zastupitelstva města Blanska a Evropského parlamentu. V roce 2016 byl lídrem společné kandidátky SPD a SPO pro krajské volby v Jihomoravském kraji. Od října roku 2017 je poslancem za SPD Tomia Okamury.

Jan Hrnčíř se narodil 1. 5. 1977 v Ivančicích. Absolvoval management mezinárodního podnikání na Fakultě ekonomie a podnikání PU v Bratislavě a etiku na Vysoké škole mezinárodního podnikání v Prešově. Získal také vysokoškolské tituly MBA a LL.M.

V komunálních volbách v roce 2010 kandidoval jako člen TOP 09 do zastupitelstva Blanska, ale neuspěl. Nepodařilo se mu to ani ve volbách v roce 2014 jako nestraníkovi za hnutí Úsvit. Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 kandidoval jako nestraník za hnutí Úsvit, ale neuspěl. V krajských volbách v roce 2016 byl zvolen už jako člen. Působí jako člen Výboru finančního a člen Výboru sociálně-zdravotního. Nakonec uspěl v komunálních volbách v roce 2018 a za SPD se stal zastupitelem Blanska.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 kandidoval jako nestraník za hnutí Úsvit v Jihomoravském kraji, ale neuspěl. Sněmovní brány pokořil až v roce 2017 v dresu hnutí SPD, kde byl lídrem v Jihomoravském kraji.

Hrnčíř má dvě dcery. Mezi jeho koníčky patří vzdělávání, hra na kytaru, lyžování, novodobá historie, ekonomie a informační technologie.

Články k tématu