Hlavní obsah

Při vyšetřování příčin požáru v Českém Švýcarsku pomohou psi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příčinami vzniku požáru v Českém Švýcarsku se už intenzivně začali zabývat policisté. Na místech ohnisek požárů chtějí nasadit služební psy, vycvičené k vyhledávání urychlovačů hoření. V Hřensku to minulý týden řekl Daniel Vítek z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Podle Vítka ale musí policisté zatím čekat, až se budou moci společně s vyšetřovateli hasičů do míst požáru podívat. Zajímají je také svědecké výpovědi.

„Konkrétně to, kdo a kdy poprvé viděl, že k požáru došlo, svědectví z míst, kde byla na počátku největší intenzita hoření, a z hlediska kriminalistického i to, kde přesně ke vzniku požáru došlo,“ uvedl Vítek.

Vyšetřováním se podle něj zabývají jak ústečtí krajští kriminalisté, tak i kriminalisté z Děčína.

Hasiči pokračují v zásahu v Hřensku

Domácí

„Nějaké indicie už máme, ale konkrétní svědectví, která by napomohla k objasnění totožnosti konkrétní osoby, zatím nemáme,“ upřesnil Vítek.

Policie podle něj vše vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Protože není jasné, zda k tomu mohlo případně dojít formou zavinění nebo nedbalosti, nechtějí policisté spekulovat, jaký trest by potenciálnímu pachateli mohl hrozit, pokud by byl dopaden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám