Hlavní obsah

Jezděte městskou dopravou, dáme vám čtyři kila zlata, láká Dubaj

Novinky, tov

Ceny v hodnotě jednoho miliónu dírhámů (téměř šesti miliónů korun) mohou vyhrát v Dubaji cestující v MHD. Cílem akce je přesvědčit lidi, aby nejezdili do práce autem. Píše o tom server Gulf News.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Na snímku nejvyšší budova světa Burdž Chalífa v Dubaji ve Spojených arabských emirátech

Článek

Týdenní akce trvá od neděle do soboty 1. listopadu, kdy vyvrcholí oslavy pátého ročníku Dne městské hromadné dopravy. Tomboly se mohou účastnit všichni držitelé karty pro placení hromadné dopravy, registrovat se mohou pomocí mobilních telefonů. Hlavní cenou jsou čtyři kilogramy zlata. Ceny gramu zlata se nyní pohybují kolem 866 korun, čtyři kila tedy stojí zhruba 3,5 miliónu korun.

Oslavy doprovází sportovní události jako basketbalové zápasy nebo závod elektrokol. V metru budou také probíhat zdravotní prohlídky a lidé mohou darovat krev.

Dubaj ve Spojených arabských emirátech patří k místům s největším množstvím vozů na jednoho obyvatele. Na rodinu zde připadá 2,3 automobilu. Podle Gulf News jen 13 procent lidí v Dubaji využívá hromadnou dopravu.

“Pomocí oslav Dne veřejné dopravy se snažíme, aby se lidé zbavili závislosti na soukromých dopravních prostředcích a více v emirátech využívali veřejnou dopravu,” řek šéf dubajského dopravního podniku Jusúf Al-Ali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám