Hlavní obsah

Tour: Armstrong šetřil síly na časovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOULOUSE

Jedenáctou etapu, kterou peloton načal druhou polovinu proslulé Tour de France, vyhrál Juan Antonio Flecha. Španěl narozený v Argentině se dočkal se při svém prvním startu v závodě životního úspěchu, když dotáhl do konce svůj únik, k němuž nasadil třináct kilometrů před cílem v Toulouse.

Foto: Mirek Šindelář
Článek

Hlavní peloton se všemi favority šetřil síly na páteční časovku a dojel se ztrátou 42 sekund. Žlutý trikot vedoucího jezdce si pohlídal vítěz předchozích čtyř ročníků, Američan Lance Armstrong.

Do jedenácté etapy se vydal peloton odpočatý po prvním dnu volna. Asi po 90 kilometrech se oddělila osmičlenná skupinka včetně Flechy jezdícího za stáj Ibanesto.com. Když uprchlíkům zbývalo posledních třináct ze 153,5 kilometru, rozhodl se Flecha zaútočit a cílovou pásku protnul osamoceně. Za ním dojela roztrhaná skupinka pronásledovatelů.

Souboj o zelený trikot vyhrál McEwen

Hlavní balík i s českými cyklisty Reném Andrlem a Pavlem Padrnosem dorazil do cíle v poklidu společně, vzrušení přinesl jen souboj o zelený trikot. Spurt vyhrál Robbie McEwen před dalším Australanem Badenem Cookem, který nadále vede pořadí nejlepších finišmanů.

Ostatní favorité zbytečně neplýtvali silami. Skupinku nechali ujet a do cíle dorazili o tři čtvrtě minuty později. Armstrongovi předal na pódiu žlutý trikot prominentní host na Tour, hollywoodský herec Arnold Schwarzenegger. Před páteční časovkou činí Američanův náskok stále 21 sekund na Kazacha Alexandra Vinokurova.

TOUR DE FRANCE - 11. etapa
Narbonne - Toulouse, 153,5 km
1. Flecha (Šp.)3:29:33 hod
2. De Groot (Niz.)- 4 s
3. Nozal (Šp.)
4. Cuesta (Šp.)- 15
5. Da Cruz (Fr.)- 23
6. O'Grady (Austr.)
7. Portal (Fr.)
8. Rogers (Austr.)
9. McEwen (Austr.)- 42
10. Cooke (Austr.)
...
29. Armstrong (USA)
71. Andrle (ČR)
77. Padrnos (ČR)
Průběžné pořadí:
1. Armstrong (USA)49:16:37
2. Vinokurov (Kaz.)- 21 s
3. Mayo (Šp.)- 1:02
4. Mancebo (Šp.)- 1:37
5. Hamilton (USA)- 1:52
6. Ullrich (Něm.)- 2:10
7. Basso (It.)- 2:25
8. Heras (Šp.)- 2:28
9. Zubeldia (Šp.)- 3:25
10. Menčov (Rus.)- 3:45
...
82. Andrle (ČR)- 1:01:14
99. Padrnos (ČR)- 1:09:35

Reklama

Související články

Osobní strážce Andrle přišel o práci

Jede poprvé slavnou Tour, ale příliš si neužívá. Stejně jako celý tým ONCE Eroski je René Andrle z průběhu cyklistického závodu otrávený. Pondělní pád hlavní...

Výběr článků

Načítám