Hlavní obsah

Sparta zbourala rituály a udržela naději

Novinky, Martin Kézr, Viktor Nosek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotu ráno útočníka Jiřího Zelenku napadlo, že ho možná čeká poslední zápas v dresu Sparty, za níž nastupuje vyjma kratičkého působení ve finském Espoo odmalička. Večer však dal Slavii rozhodující gól a sérii vrátil opět do Holešovic.

Foto: archiv Valachy

Děti si při cestě pohádkovým lesem užijí spoustu zábavy.

Článek

Asi nepamatuje horší sezónu. Byl zraněný, vysedává na lavičce nebo hraje ve čtvrté lajně. Hovoří se o tom, že po play-off ve "svém" klubu skončí.

"Když jsem na ledě šestkrát za zápas na dvacet vteřin, je to hrozný. Ale hraje se play-off a všichni táhneme za jeden provaz. Nemůžu se na nic vykašlat," řekl třicetiletý útočník, který dal v základní části jen sedm branek. V play-off skóroval poprvé! "Taky že teď na mě kluci měli nějaké hlášky..."

"Byla to náhoda..."

Spartu v sobotu zachránili ti, od kterých se to čekalo nejméně. Ani Martinu Špaňhelovi, jenž propasíroval za Málka šťastný gól na 1:0, se v základní části moc nedařilo. Teď mu však trenér Alois Hadamczik přece jen dal vedle Šimíčka a Paroulka víc prostoru.

"Jeden z obránců mě nejdříve u mantinelu posadil na zadek," popisoval, co předcházelo gólu. Z Kolaříkova ataku se však rychle oklepal, zpracoval Šimíčkem vybojovaný puk a zaskočil nenápadnou střelou z úhlu celý stadión. "Viděl jsem tam skulinku, ale byla to náhoda."

Čím to, že se na stranu Sparty přiklonilo víc štěstí? "Třeba proto, že jsme zbourali skoro všechny týmové rituály. Já jsem třeba nešel na led jako první," prozradil Zelenka.

Nedvěd Hadamczika rozlítil

Hodně divoce a ostře vypadala ve třetí třetině výměna názorů mezi obráncem Jaroslavem Nedvědem a koučem Hadamczikem. Nedvěd zasáhl Hejdu do hlavy a Slavie hrála přesilovku čtyři na tři... "Filmujou. Škrtl jsem o něj a on se idiotsky chytl za hlavu. S trenérem se nic nedělo. Jen jsme si řekli názor na situaci," tvrdil Nedvěd. "Nebyl jsem spokojen, že neudržel nervy. Byl jsem na něj zlý..." řekl ovšem Hadamczik.

Slávisté sice vyslali na branku o 10 střel víc než vítězové, ale ujala se jen přesilovková trefa Marka Posmyka. "Viděl jsem místo pod Břízovou vyrážečkou, bohužel řadu dalších brankových příležitostí jsme nevyužili," litoval obrovitý obránce, kterého mrzelo, že první gól dal soupeř.

Sparta nečekaně v pohodě

"Úvodní branka v takovém utkání znamená vždy psychickou výhodu. Spartě to vyšlo trochu lacino, navíc přidala brzy i druhý gól," líčil Posmyk, jemuž se zdáli sparťané až nečekaně uvolnění: "Nebyl na nich znát strach z toho, že by mohli hrát poslední zápas sezóny. My jsme ale také šli do zápasu naplno, nikdo si nemyslel, že je něco hotové."

S pěti góly nejlepší střelec Slavie v play-off Michal Sup přiznal, že mužstvo moc chtělo vyhrát počtvrté v řadě nad Spartou. "Ale stále jsou na tom hůř než my, o žádném tlaku v naší kabině nemůže být řeč. Jsme v pohodě a věříme si," uzavřel Sup.

JAK JSOU NA TOM...

SPARTA

Na marodce stále Šrek, Nedoma, Havelka, Tomík, úspěch přinese důraz v koncovce.

SLAVIA

V play off venku ještě neprohrála a touží ukončit sérii, ač jí chybí zkušený Kučera.

Reklama

Související témata:

Související články

Útočník Sýkora byl u čtyř gólů

Hokejisté Pardubic porazili v 5. zápase semifinále extraligy Třinec 7:2 a ujali se v sérii vedení 3:2. Šestý duel se hraje v neděli od 17:00 v Třinci....

Sparta odvrátila konec pražské série

Hokejisté Sparty odvrátili na ledě Slavie v Edenu hrozbu vyřazení, a to si ještě dovolili luxus v podobě dvou nevyužitých přesilových her v pěti proti třem...

Výběr článků

Načítám