Hlavní obsah

Semifinále má pro řadu aktérů pikantní nádech

Novinky, Martin Kézr, Igor Bruzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zvlášť pikantní příchuť budou mít semifinálové série play-off hokejové extraligy pro řadu aktérů, kteří v minulosti působili ve službách soupeře. Richard Král, Marek Zadina, František Kučera, Radek Duda a další hokejisté se pokusí porazit své bývalé zaměstnavatele.

Foto: Radek Vráblík
Článek

Třinec vede někdejší pardubický hráč i trenér tamní mládeže Pavel Marek, dres východočeského mužstva navíc oblékala i čtveřice hráčů v čele s kapitánem Richardem Králem. Ten už je v kádru Ocelářů osmým rokem, dokonce byl zvolen do v místního zastupitelstva, a proto není s městem perníku tak spojován. "Mám tam ale pořád dost kamarádů, takže občas do Pardubic vyrážím," přiznal Král.

Na východ Čech vzpomíná i Zadina

Kdysi s ním východočeský klub opustil i Marek Zadina, který po boku Krále nastupoval ve společné formaci už při finálové účasti Pardubic v dubnu 1994. V trochu odlišné situaci jsou dva obránci s pardubickou minulostí. Jiřího Malinského si do týmu Ocelářů přivedl před letošní sezónou kouč Marek, naopak Petr Jančařík už mezi oběma kluby střídavě pendluje šestým rokem.

Naopak v třineckém dresu prožila dvě sezóny současná pardubická opora Ladislav Lubina. "Řadu hráč znám, na ledě jsou však pro mě soupeřem jako každý jiný." Také Král soudí, že série nebude nijak zvlášť vyhecovaná. "Oba mančafty jsou hodně technické, takže se snad bude hlavně hrát hokej. Pardubice známe, ale strach necítíme. Chceme se porvat o finále," doufal.

Kučera v neradostné roli

Podobně atraktivní souboje nabídne i pražské derby. Dres Sparty v minulosti oblékali hned tři klíčoví hráči současné Slavie. Vedle Františka Kučery i Radek Duda a Michal Sup. "Na Spartě mi nedali pořádnou příležitost, budu mít nyní motivaci prosadit se proti nim," řekl Duda, který v boji o postup považuje za důležité, že slávisté začínají na vlastním ledě a hráli by tam i případný rozhodující sedmý zápas: "Doma hrajeme lépe než na tom letišti v Holešovicích."

V obtížné pozici je Kučera, který kdysi prohlásil, že jeho srdce patří Spartě, ale když se tam v létě nedohodl na smlouvě, přijal lákavou nabídku z Edenu. "Se Spartou mám titul z roku 2000, nyní bych to tedy chtěl v jiném dresu," prohlásil jasně 33letý obránce. Naopak dres mistrovského celku nyní obléká ze Slavie zapůjčený Viktor Ujčík. Obránce Sparty František Ptáček zase naopak před deseti lety hostoval v tehdy ještě prvoligovém mužstvu Slavie.

K zajímavému střetu dvou libereckých spoluhráčů uvolněných na hostování dojde v sérii Pardubice-Třinec. Na východě Čech působí útočník Radoslav Kropáč, v obraně na moravskoslezském pomezí hraje Martin Čakajík.

Reklama

Související články

Pražané se srovnávají s pauzou

Dlouhou dvanáctidenní zápasovou pauzu mají po rychlém a přesvědčivém postupu z prvního kola v play-off oba pražské hokejové celky, které nyní čeká vzájemná...

Výběr článků

Načítám