Hlavní obsah

Komentář Vladimíra Martince: Těším se na bitvu gólmanů

Novinky, Vladimír Martinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen úvahu o nadcházejících zápasech nejlepší čtyřky extraligového play off, ale také ohlednutí za závěrečnými zápasy čtvrtfinále přinášíme v dalším komentáři bývalého reprezentanta a asistenta reprezentačního kouče Vladimíra Martince.

Článek

Tak je čtvrtfinále play off za námi. Podle mého názoru přineslo pěkný hokej a díky pardubické a třinecké sérii nepostrádalo napětí. A právě k těmto sériím bych se chtěl ještě několika slovy vrátit. V jedné mě totiž jedno mužstvo velmi potěšilo, v druhé naopak mírně zklamalo.

Znojmo příjemným překvapením

Kdo mi udělal radost? Hokejisté Znojma, ačkoliv to ode mne jako od Pardubičáka může znít nepřirozeně. Ale vážně, musím přiznat, že dokázali papírového favorita pěkně potrápit. Podali moc pěkný výkon, na hráčích byla vidět obrovská zodpovědnost, s jakou do série šli. Žádný zápas nevypustili, hráli lehce.

Nakonec se ale projevila předpokládaná větší síla Východočechů. Šlo taky o to, že po dvou ztracených utkáních se Říhovi svěřenci dokázali sebrat a rozhodli v dalších dvou zápasech. Pokud jsem v posledním komentáři mluvil o ztrátě týmového ducha, tak teď musím říct, že předvedený výkon v rozhodujících duelech odpovídal mužstvu s vysokými ambicemi.

Vítkovická odevzdanost

Naopak v severomoravském derby mě trochu zklamaly Vítkovice. Čekal jsem, že budou hrát houževnatěji. Nakonec se ale ukázalo, že vítkovickým hokejistům skutečně chybí širší kádr, první pětka sérii rozhodnout nemohla. Navíc Třinci vyšel tah s nasazením třetí řady proti elitě Vítkovic, která se nebyla schopná prosadit tak, jako v základní části.

Při srovnání s první částí soutěže mám vůbec pocit, že Vítkovice vystupovaly méně sebevědomě. V mužstvu nebyla taková vnitřní síla, s jakou dokázali rozhodovat zápasy základní části. Stačí se podívat na produktivitu... Vývoj série hodně poznamenal debakl 0:7, tohle utkání asi rozhodlo, protože Moravec a spol. se už nedokázali dát dohromady.

Zajímavé také bylo, že se proti předpokladům tolik neprosadil vítkovický brankář Trvaj, který měl být pojistkou zadních řad. Spekulovalo se, že Lakosil bude slabším článkem Třince, ale opak byl pravdou.

Který brankář z kola ven?

A jaké bude semifinále? Musím vás zklamat, ale v téhle chvíli si netroufám nic tvrdit. Byl bych samozřejmě rád, kdyby do finále postoupily Pardubice, ale bude to velmi těžké. Musíme si uvědomit, že se utkají skutečně silné celky. Myslím, že série budou velice vyrovnané a zřejmě i dlouhé. Mužstva jsou natolik vyspělá, že je nepoloží ani dvě prohry v řadě.

Osobně se těším na bitvu brankářů. Statistiky čtveřice Málek-Bříza-Lakosil-Svoboda mě ohromují a jen potvrzují mou teorii, že pokud se gólman dostane v úspěšnosti nad 94 %, má celý tým velkou šanci na úspěch. Do finále ale bohužel postupují jen dva nejlepší týmy. Více napoví už úvodní střetnutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám