Hlavní obsah

Které tenisové krásky šlapou Kurnikovové na paty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Už se zdálo, že Ruska Anna Kurnikovová vyklízí pozici nejobletovanější krásky tenisového 'cirkusu'. Britský list The Sun však píše, že se podle posledního výzkumu znovu vrátila na absolutní špičku. Na záda jí ovšem dýchá řada krásek, které se navíc zdají být na tenisových dvorcích úspěšnější. A které to vlastně jsou?

Článek

'Nová Kurnikovová', takovou přezdívku si po svém vstupu na profesionální okruh vysloužila Daniela Hantuchová. Drobná Slovenka se s tím ale nehodlá smířit. "Chci, aby mě lidé posuzovali jako tenistku. Aby věděli, jak hraji a ne jak dlouhé mám nohy," zlobí se často. Ovšem jestliže je Kurnikovová královnou všech tenisových krásek, Hantuchová je podle mnohých jejich princeznou. Nyní se však musí spíše bránit nařčení, že trpí anorexií. Spekulace o nemoci plní stránky novin. "Je to hloupost, nevím, kde jste na to přišli," odmítá dotěrné novináře hráčka.

Včera ji z Paříže, kde se hraje druhý grandslamový turnaj sezóny, vyprovodila jiná kráska. Mladičká Američanka Ashley Harkleroadová, která vypadá trochu jako popová hvězdička Britney Spearsová. "Vím, že mě hodně lidí srovnává s Annou. To mi nevadí, je to pro mě spíše kompliment," prohlásila nedávno osmnáctiletá kometka. "Pro mě je na prvním místě tenis, nic jiného," dodala okamžitě. Všichni totiž mají v paměti, jak nadějně vlétla před časem do profesionálního kolotoče Kurnikovová, která se v současnosti snaží slepit rozbitou tenisovou kariéru.

Úspěšnější než Kurnikovová jsou i další čekatelky na trůn tenisové 'Miss'. Například Jelena Dokičová. Hodně v kurzu je již delší dobu také Barbara Schettová, stranou nezůstává ani Anastasia Myskinová. A pro někoho možná překvapivě je na špici také světová jednička Serena Williamsová, okouzlující mužské návštěvníky svými bohatými půvaby. Ale pozor, rozhodně nejde o uzavřenou společnost. Do elitní společnosti se už nyní tlačí šestnáctiletá Ruska Maria Šarapovová.

Ostatně, přednosti jednotlivých tenistek můžete posoudit sami.

Anastasia Myskinová (vlevo) s Jelenou Dokičovou.

Daniela Hantuchová (vlevo) s Ashley Harkleroadovou.

Serena Williamsová (vlevo) s Barbarou Schettovou.

A co muži?

Aby ženy nepřišly zkrátka, uvádíme i přehled nejpohlednějších tenistů, jak je na svých stránkách zveřejnil deník The Sun:

1. Mark Philippoussis

1. Mark Philippoussis2. James Blake

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill5. Tommy Haas

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill5. Tommy Haas6. Fernando Gonzales

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill5. Tommy Haas6. Fernando Gonzales7. Arnaud Clement

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill5. Tommy Haas6. Fernando Gonzales7. Arnaud Clement8. Andy Roddick

1. Mark Philippoussis2. James Blake3. Marat Safin4. Jan Michael Gambill5. Tommy Haas6. Fernando Gonzales7. Arnaud Clement8. Andy Roddick9. Thomas Enqvist

10. Andre Agassi

Reklama

Výběr článků

Načítám