Hlavní obsah

Kouč hokejové Sparty Hadamczik se prý porval

Novinky, Aleš Honus
KRAVAŘE

Ostrá výměna názorů mezi hokejovým trenérem Aloisem Hadamczikem a bývalým místopředsedou ODA Miroslavem Tošerem, k níž došlo ve středu večer v restauraci v Kravařích, skončila příjezdem sanitky. Tošer utrpěl lehké zranění.

Článek

Případem se nyní zabývá policie. K incidentu došlo několik hodin po zasedání kravařského zastupitelstva, jehož jsou oba aktéři členem. Policie tvrdí, že mezi mezi oběma členy vedení města došlo k rozpepřím, které zřejmě vyústily ve fyzické napadení Tošera ze strany Hadamczika. "Mladší účastník potyčky utrpěl zranění a po příjezdu sanitky byl jednorázově ošetřen. Policie v současné době prošetřuje, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu výtržnictví," informoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Hadamczik však tvrdí že se Tošera ani nedotkl. "Hádali jsme se kvůli Buly aréně. Já zastávám názor, že město by mělo tento podnik podporovat, pan Tošer je dlouhodobě jiného názoru. Jak se hádka stupňovala, pan Tošer dostal nějaký záchvat, při kterém upadl na zem a při tom se zranil. Nevím, proč spadl, asi se mu udělalo špatně," řekl Hadamczik.

Tošer se chystá k lékaři

Tošer ale událost líbí úplně jinak. "Dostal jsem ránu do obličeje a upadl jsem na zem. Kolegové, kteří byli svědky incidentu mi říkali, že jsem tam ležel několik minut," řekl Tošer. Policejní vyšetřování podle něj určitě ukáže, jak se věci semlely. "Bylo tam tolik svědků, že se incident určitě vyšetří," uvedl Tošer a dodal, že ho dosud bolí hlava. "Ještě dnes se proto chystám k lékaři," řekl v pátek po obědě.

Miroslav Tošer působil do roku 1998 jako místopředseda ODA. Poté založil politickou stranu Aliance nezávislých občanů, která ale neuspěla. Před dvěma lety vstoupil do ODS, na jejíž kandidátce byl zvolen do zastupitelstva v Kravařích. Je spolumajitelem agentury RPA, u které se nechal školit i bývalý ministr Petr Lachnit. Jméno Tošera je také spojeno s dosud nevyjasněným sponzorováním ODA prostřednictvím opavského podnikatele Kamila Kolka, který za dosud nevysvětlených okolností zprivatizoval opavský obchodní dům Breda.

Reklama

Výběr článků

Načítám