Hlavní obsah

Holík hovořil o odchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyři roky ve funkci, dva tituly mistrů světa, dva propadáky. Taková je bilance trenéra Jaroslava Holíka u reprezentace hokejové dvacítky. Po návratu z kanadského Halifaxu, dějiště posledního mistrovství světa, se zdá, že svérázný kouč vedl mladíky naposled.

Foto: Martin Tlustý

V říjnu 2010 oslaví mikovická pětitřídka rovnou stovku.

Článek

"Nechte mě vydechnout do konce ledna. Myslím si ale, že už pokračovat nebudu. Když trenér dvakrát za sebou neuspěje, tak by byla hloupost ucházet se o post znovu," uvedl šedesátiletý kouč po návratu ze šampionátu. Holík má s hokejovým svazem smlouvu do 31. ledna.

Češi po prohře ve čtvrtfinále s USA podlehli i Slovensku a skončili jen o příčku výš než na předchozím mistrovství. "Herně se mi turnaj z našeho pohledu líbil, ale šesté místo mě rozhodně neuspokojilo. Dali jsme méně gólů než soupeř, což rozhodlo," zhodnotil lakonicky vystoupení týmu.

Problém střelecké impotence

Hráči si podle jeho slov sice šance vytvářeli, ale nedokázali je proměňovat. "Třeba proti Slovákům jsme zkoušeli čtyřikrát blafák a gól nedali," poukázal na závěrečné vystoupení na mistrovství, v němž vyšli Češi střelecky naprázdno. Spokojen byl jen s výkony některých hráčů, konkrétní však nebyl. "Každý mohl udělat něco lépe. Co, to si ale nechám pro sebe. Pokud však vyměníte dva tři hráče, tak to nezmění herní styl. Dávat góly je problémem celého našeho hokeje," podotkl Holík.

Toho, že se před rokem znovu ucházel o funkci trenéra juniorské reprezentace i po propadáku na mistrovství v domácím prostředí, Holík nelituje. "Bylo mi to nabídnuto, tak jsem pokračoval. Nemohu litovat, když jsem se tak rozhodl. Nejlepší by bylo odejít po dvou titulech, ale já jsem se holt rozhodl takhle," řekl rozhodně kouč.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvacítka vkročila do MS úspěšně

První zatěžkávací zkoušku mají za sebou čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let na mistrovství světa v Halifaxu. V úvodním zápasu na šampionátu si poradili...

Kanadu česká dvacítka nezvládla

Ve svém druhém utkání ve skupině podlehli čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let na mistrovství světa domácí Kanadě 0:4. Příštími soupeři českých juniorů...

Výběr článků

Načítám