Hlavní obsah

Ferguson vzal zpět slova o komplotu v UEFA

– MADRID

Alex Ferguson vzal v pondělí zpět tvrzení o tom, že losování vyřazovacích bojů prestižní Ligy mistrů bylo zmanipulováno. Trenér fotbalistů Manchesteru United si nasypal popel na hlavu v předvečer prvního čtvrtfinálového boje v Madridu s domácím Realem. Uznal, že vinit funkcionáře UEFA z komplotu byla chyba. Stejně ho však čeká disciplinární řízení.

Novinky farmářů - borůvky z Jeseníků

Článek

"Los nebyl zfalšovaný. UEFA mě ujistila, že byl fér. Neměl jsem pravdu," řekl Ferguson novinářům v Madridu. O víkendu přitom britskému listu Sunday Mirror řekl, že UEFA los zmanipulovala, aby na sebe ve čtvrtfinále nemohly narazit kluby z Itálie a Španělska. Tyto velmoci mají mezi nejlepší osmičkou po třech zástupcích.

"Byl to pěkný los pro Španěly a Italy. Vyhnou se sobě. Jak to udělali? Řekl bych, že si to tak vybrali," citoval skotského kouče Sunday Mirror. Podle něj měla UEFA zájem na tom, aby Manchester nepostoupil do finále. Proto se podivil, proč řídící evropský orgán dal finálový zápas na stadion Manchesteru Old Trafford.

"Trapné a nešťastné"

UEFA se hned ohradila a Fergusonovo prohlášení označila za trapné a nešťastné. "Losování je veřejné. Koná se před televizními kamerami a zástupci všech klubů, včetně Manchesteru. Takové komentáře se rozcházejí s realitou," tlumočil reakci UEFA Mike Lee.

Dnes funkcionáři UEFA oznámili, že Ferguson poškodil dobré jméno fotbalu. Za to jej čeká disciplinární řízení, které by se mělo uskutečnit 1. května, a je pravděpodobné, že skotský kouč dostane pokutu.

Čtvrtfinálový los vedle dvojice Real Madrid - Manchester svedl dohromady ještě AC Milán s Ajaxem Amsterdam, Inter Milán s Valencií a Juventus Turín s Barcelonou. Dnes se v první části bitvy o nejlepší čtyřku utkají právě Manchester s Realem a AC Milán s Ajaxem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Ajax chystá na AC Milán marockého taxikáře

Ve fotbalové Lize mistrů jde do tuhého. Milionová soutěž vstupuje do čtvrtfinále a za oponou se už chystají kulisy k úterním zápasům, v nichž změří síly čtyři...

Výběr článků

Načítám