Hlavní obsah

Berger míří do týmu anglického nováčka z Portsmouthu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Český fotbalový záložník Patrik Berger míří pro příští sezonu do nováčkovského celku anglické Premier League Portsmouthu. Internetové stránky klubu již oznámily uzavření dvouleté smlouvy s bývalým hráčem Liverpoolu, hráčův manažer Pavel Paska ČTK řekl, že vše směřuje k dohodě, ale k podpisu smlouvy ještě nedošlo.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto, čelní náraz vozidel.

Článek

"Vše je na velmi dobré cestě. Klubový ředitel nám sdělil, že nás bez podpisu smlouvy nenechá odejít," naznačil Paska, že stvrzení kontraktu je otázkou nejbližších hodin nebo i minut.

Vedení Portsmouthu už nicméně na svých webových stránkách představilo Bergra jako novou posilu. "O Patrika se zajímalo hodně velkých klubů, ale my jsme ho přesvědčili, aby přestoupil k nám. Může tady vidět velký potenciál v tom, co se snažíme z našeho klubu vytvořit," uvedl na klubových stránkách výkonný ředitel Portsmouthu Peter Storrie. "Myslím, že Bergrův příchod dostatečně vypovídá o vzestupu Portsmouthu," dodal.

Devětadvacetiletý Berger v poslední sezoně v Liverpoolu kvůli zranění prakticky nehrál a po skončení sezony mu nebyla prodloužena smlouva. Navzdory nedávným spekulacím britského tisku o jeho možném angažmá v Leedsu nakonec odchází do Portsmouthu, který letos vyhrál první divizi a po patnácti letech postoupil do nejvyšší soutěže.

Reklama

Související články

Patrik Berger zkusí štěstí v Leedsu

Bývalý reprezentační záložník a jeden ze členů stříbrné party z mistrovství Evropy v Anglii 1996 skončil po vypršení smlouvy v Liverpoolu a jako volný hráč...

Výběr článků

Načítám