Hlavní obsah

Začátky v Liverpoolu byly fantastické, vzpomíná Berger

LIVERPOOL

Sedm let strávil v dresu Liverpoolu český fotbalový záložník Patrik Berger. Letošní jaro je však pro devětadvacetiletého hráče na Anfield Road poslední. Berger ve slavném klubu končí a poohlíží se po novém angažmá.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

"Já i klub jsme při jednání o nové smlouvě zkrátka měli jiné představy. Nejprve jsme se sešli před sezonou a pak ještě o pár měsíců později a stejně jsme se nedohodli. Poté jsem došel k tomu, že klub v létě opustím. Už se těším na další výzvu," řekl na internetové stránce Liverpoolu Berger.

Když po úspěšném evropském šampionátu v roce 1996 přestoupil do Anglie z Dortmundu, Anfield Road získal nový idol. Berger se v městě Beatles stal hvězdou a měl být symbolem nové éry slavného klubu.

"Začátky v Liverpoolu byly fantastické, vůbec jsem něco podobného nečekal. Na to vzpomínám z fotbalové stránky snad ze všeho nejraději," svěřil se Berger.

Teď se těší hlavně na dovolenou

Na konci svého působení se pyšní primátem nejdéle sloužícího hráče v klubu. "Když jsem přicházel, tak mě vůbec nenapadlo, že bych zde strávil sedm let," přiznal. Po ohromujícím začátku se na Bergera začala lepit smůla. Nekončící série zranění a příchody mladých hvězd jeho roli v klubu postupně ztížily. V právě skončené sezóně Berger nastoupil jen ve čtyřech utkáních.

Přesto odchovanec pražské Sparty hořkost necítí. "Jednou můžete být hrdina, jednou jste oběť, to už jsem se stačil naučit," řekl vyrovnaně. "V Liverpoolu jsem ale strávil krásné časy. Narodila se mi tady dcera, což pro mě bylo vůbec nejdůležitější, a vyhrál s klubem mnoho trofejí. Moc rád budu vzpomínat i na skvělé fanoušky, kteří za námi stáli za každých okolností," vysvětlil.

Teď se čtyřiačtyřicetinásobný reprezentant nejvíc těší na dovolenou. V kuloárech se spekuluje, že po ní Berger zakotví v některém z anglických či německých prvoligových klubů.

Reklama

Výběr článků

Načítám